Taxele de succesiune pentru suprafetele de teren aflate in extravilan vor fi modificate printr-un proiect de lege elaborat de Ministerul Justitiei impreuna cu Ministerul Agriculturii, conform unui comunicat emis de Guvern.
Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a solicitat, miercuri, in sedinta de Guvern, reglementarea reducerii taxelor de succesiune pentru suprafetele de teren aflate in extravilan. Premierul si-a justificat cererea prin faptul ca actualele taxe sunt mai mari decat valoarea in sine a terenurilor si din acest motiv nu se indeplinesc procedurile de succesiune, informeaza NewsIn. Din aceasta cauza procesul de comasare a terenurilor intampina dificultati, iar intrarea acestora in circuitul de tranzactionare este intarziata. Viitorul proiect poate prevedea ca taxele pentru proprietatile foarte mici sa fie anulate.

Legislatia din domeniul restituirii proprietatilor confiscate de comunisti va fi modificata astfel incat procesul de restituire sa fie accelerat, potrivit unei decizii luate, miercuri, de Executiv. S-a luat aceasta decizie deoarece s-a constatat ca, spre exemplu, exista cazuri in care decizii ale instantelor nu sunt puse in aplicare. Sunt cazuri in care, chiar la nivelul primarilor, deciziile de restituire nu sunt puse in aplicare si nu exista masuri care sa ii determine pe primari sa respecte legea, a spus purtatorul de cuvant al Guvernului, Oana Marinescu.

Modificarile vor fi aduse de un grup de lucru format din reprezentanti ai Ministerului Justitiei, ai Autoritatii pentru aplicarea Legii 10 si ai Ministerului Administratiei si Internelor, care vor propune o serie de modificari la actuala legislatie in domeniul restituirii proprietatilor confiscate de comunisti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri