Grupul britanic Mivan intentioneaza sa investeasca pana in 2010 aproximativ 750 milioane euro in proiecte imobiliare pe piata romaneasca, cel mai mare dintre ele fiind construirea de centre comerciale in zece orase din provincie
Compania are in vizor patru proiecte imobiliare aflate in diferite faze.
"Cel mai important proiect pe care-l avem prevede constructia de centre comerciale in zece orase din Romania. Pana acum am cumparat pamant in sapte orase si mai avem cateva in care vrem sa facem acelasi lucru", a spus John Houghton, Senior Property Exexutive la Mivan.

El a adaugat ca centrele se vor numi Mivan si vor fi in genul complexului comercial Liberty Center ce urmeaza a fi construit in urmatorii doi ani cu o investitie de 65 - 70 milioane euro in sudul Bucurestiului. Complexul va avea aproximativ 25.000 de metri patrati de spatii de inchiriat si va putea adaposti 100 de magazine si 700 de locuri in parcari subterane
Printre orasele in care britanicii au cumparat pamant pentru viitoarele complexe se numara Brasov, Arad, Oradea si Targu Mures.

In afara de complexe comerciale, Mivan a anuntat ca va construi un cartier rezidential de zece blocuri in care va investi 85 milioane euro in zona Baba Novac - Mihai Bravu din estul Bucurestiului. Prima faza a proiectului numit New Town Residence va fi gata in primul trimestru a lui 2008.

In plus, Mivan renoveaza o cladire de pe strada General Berthelot unde vrea sa investeasca trei milioane euro pentru un sediu propriu care ar putea fi dat in folosinta in prima luna a lui 2007, a mai spus Houghton. Mivan are sediul central in orasul nord - irlandez Antrim si desfasoara activitati in peste 40 de tari. Compania opereaza in Romania din 1998 ca parte a joint-venture-ului Mivan-Kier care a realizat un proiect de 140 milioane dolari in programul de Locuinte Sociale si de Alimentare cu Apa al Guvernului Romaniei.

Surprize din partea Mivan

Compania britanica Mivan va incepe in februarie 2007 constructia unui complex comercial in sudul Bucurestiului cu o investitie totala de 65 - 70 milioane euro finantata de o banca austriaca al carui nume nu a fost inca divulgat, au spus miercuri pentru NewsIn, reprezentantii Mivan."Proiectul ne va costa in total 65 -70 milioane euro, iar lucrarile de constructie ar trebui sa inceapa in februarie 2007 si sa se termine in toamna lui 2008. Pana la inceperea constructiei vom cheltui in jur de 15 milioane euro si am inceput sa demolam cladirea care a fost inainte pe amplasamentul respectiv", a spus John Houghton, Senior Property Executive la Mivan.

El a adaugat ca banii pentru aceasta prima faza vin de la Mivan, iar restul vor fi imprumutati de la o banca austriaca al carui nume nu a fost divulgat inca. Complexul va fi construit de Mivan in cooperare cu compania britanica Kier cu care Mivan a mai realizat lucrari in tara.

Liberty Center, vechiul "circ al foamei"

Proiectul se numeste Liberty Center si prevede construirea unui centru comercial cu trei nivele in sudul capitalei, la intersectia strazilor Calea Rahovei si Progresului. Complexul va avea aproximativ 25.000 de metri patrati de spatii de inchiriat si va putea adaposti 100 de magazine si 700 de locuri in parcari subterane. Primii doi clienti care au inchiriat spatii sunt companiile de retail Spar si Altex care si-au rezervat 3.500, respectiv 2.300 metri patrati. Pe langa magazine, la Liberty Center vor exista cafenele, restaurante, cinematografe, patinoar acoperit si agentii de turism. Liberty Center este promovat de agentia de consultanta Colliers care activeaza in Romania din 1996, iar pe plan mondial are 9.300 de angajati in 54 de tari.

Mivan va construi complexul pe locul unui fost "circ al foamei", cladire construita in timpul regimului Ceausescu in ideea de a fi transformata intr-un complex agro - alimentar gigant. Cladirea ce urmeaza a fi demolata era neterminata in momentul Revolutiei din 1989, iar acum, Liberty Center devine al patrulea complex comercial bucurestean construit pe locul unui "circ al foamei". Primele trei se afla in zonele Lujerului, Vitan si Eroii Revolutiei si au devenit functionale dupa investitiile grupului turc Anchor (pentru primele doua) si a companiei belgiene Jaguar Development (al treilea).

Mivan are sediul central in orasul nord - irlandez Antrim si desfasoara activitati in peste 40 de tari. Compania opereaza in Romania din 1998 ca parte a joint-venture-ului Mivan-Kier care a realizat un proiect de 140 milioane dolari in programul de Locuinte Sociale si de Alimentare cu Apa al Guvernului Romaniei.

Colliers International, agent exclusiv al proiectului Liberty Center

Colliers International este un parteneriat global intre companii care furnizeza consultanta imobiliara, avnd aproximativ 250 birouri in 54 de tari, pe 6 continente si 9.300 angajati. Colliers International furnizeaza clientilor sai o gama larga de servicii, incluzand consultanta in domeniul investitiilor, intermedierea tranzactiilor de vanzare-cumparare, respectiv inchiriere de spatii de birouri, comerciale, rezidentiale, administrarea proprietatilor imobiliare, evaluari si studii de fezabilitate, design si constructii, studii de cercetare, finantari ipotecare, tranzactii hoteliere si servicii corporate.

In Romania, Colliers International este activ din anul 1996. Recent, Colliers a castigat Premiul pentru Cea mai buna Agentie de Consultanta pentru anul 2005, la Europa Property CEE Real Estate Awards.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri