Israelinii din cadrul grupului Platinum au anuntat ca vor construi in urmatorii trei ani cel putin zece complexuri rezidentiale de apartamente, estimand investitii de peste 500 de milioane pe piata romaneasca.
Grupul va construi pana in martie 2009, un complex rezidential de 300 de apartamente, in zona Vitan din Bucuresti, pentru care investitia necesara este estimata, in prezent, la circa 35 de milioane de euro.

In viitor, intentionam sa ne orientam si catre alte orase, tot pe segmentul rezidential. Vom realiza un proiect rezidential de circa o mie de apartamente in Bucurestiu, cu o investitie de 80-90 de milioane de euro, ne-a declarat omul de afaceri israelian Shlomo Sharon, presedintele grupului.

Am ajuns deja la o intelegere cu proprietarul unui teren din zona Pipera, pe care dorim sa construim aproximativ 1.300 de apartamente. Problema cu care ne confruntam consta in faptul ca nu exista o oferta de calitate pe piata terenurilor, iar preturile sumt foarte ridicate in zonele centrale. Boom-ul pe segmentul birourilor a trecut, acum piata rezidentiala este cea care se dezvolta foarte puternic, a declarat pentru Wall-Street Shlomo Sharon.

Grupul Platinum va construi astfel, pana in martie 2009, un complex rezidential de 300 de apartamente, in zona Vitan din Bucuresti, pentru care investitia necesara este estimata, in prezent, la circa 35 de milioane de euro, fara TVA.

"Proiectul se adreseaza segmentului mediu de cumparatori, oferind preturi sub 1.000 de euro pe metru patrat", a aratat vicepresedintele grupului Platinum, Valentin Tanase.

Proiectul va include doua blocuri de 14 etaje, un bloc de 12 etaje si unul de 16 etaje, care vor totaliza 300 de apartamente, cu o suprafata construita totala de 30.000 de metri patrati. De asemenea, ansamblul va beneficia de o parcare de 300 de locuri.

In prima faza de realizare a proiectului, care va demara in ianuarie 2007, se vor realiza cele doua blocui de 14 etaje, urmand ca, dupa sase luni sa demareze lucrarile pentru blocurile de 12 si 16 etaje. Primele doua blocuri se vor finaliza in septembrie 2008, pentru ca intregul proiect sa fie livrat in martie 2009.

Proiectul cuprinde o garsoniera, care are o suprafata de 45 de metri patrati, care costa 48.810 euro, fara TVA, restul apartamentelor avand doua, trei si patru camere, respectiv suprafete cuprinse intre 54,19 metri patrati si 131 de metri patrati, la preturi intre 58.048 de euro, fara TVA si 139.686 de euro, fara TVA.

"Pretul reprezinta suprafata construita a apartamentelor, fara a include terasele si spatiile comune", a explicat Ionut Bordei, partener in cadrul companiei imobiliare Eurisko, firma care promoveaza proiectul Vitan Towers.

De asemenea, proiectul mai include o zona comerciala unde va functiona un mic magazin si o farmacie, precum si o sala de sport si o gradinita privata. Spatiile comerciale nu vor fi inchiriate in viitor, ci vandute, a mai precizat Tanase.

Apartamentele vor putea fi achizitionate fie cu un avans de 25%, urmat de o transa de 65% din pret, urmand ca restul sa fie achitat la livrare, fie cu un avans de 95%, urmind ca restul sa fie achitat la livrare, schema de plata pentru care se acorda un discount, fie cu un avans de 25%, urmand ca restul de 75% sa fie achitat la momentul cand apartamentul poate face obiectul unui credit ipotecar.
Israelienii de la Platinum vor construi mai mult de zece proiecte rezidentiale in Romania Terasele apartamentelor au suprafate cuprinse intre 6,5 si 65 de metri patrati.

Locurile de parcare pot fi achizitionate separat, pentru 10.000 de euro, fara TVA, opt mii de euro, fara TVA sau 15.000 de euro, fara TVA, in functie de suprafata pe care o ofera.

Terenul pe care se vor ridica cele patru blocuri Vitan Towers a fost achizitionat in 2005 si are o suprafata de 6.500 de metri patrati, fiind evaluat in prezent la 20% din valoarea investitiei necesare pentru derularea proiectului.

Antreprenorul general al lucrarii va fi anuntat in urmatoarele trei sau patru saptamani, in prezent compania fiind in negiocieri cu cinci antreprenori.

Arhitectura ansamblului a fost realizata de arhitectul roman Adrian Grossu si de arhitectul israelian Dani Besnoff iar proiectarea a fost realizata de companiile Romproiect Bucuresti si Israel David Engineers

Randamentul investitiei este de nivelul celui pe care il au majoritatea investitiilor de acest fel, in derulare in prezent, a explicat Tanase.

Grupul Platinum va folosi o finantare de la Banca Romaneasca, cu care va acoperi costurile de constructie, au mai precizat oficialii.

Vanzarile au inceput oficial miercuri dar pana in prezent Eurisko a facilitat accesul la rezervarea unor apartamente din viitorul complex pentru o parte din clientii sai. Astfel, in prezent sunt rezervate circa 50 de apartamente din cele doua blocuri care se vor realiza in prima faza, de catre zece persoane fizice si o serie de investitori. De aseemea, au fost achizitionate 26 de locuri de parcare, pana in prezent.

Grupul Platinum este interesat sa intre si pe segmentulr rezidential, in viitor. "Boom-ul pe segmentul birourilor a trecut, acum piata rezidentiala este cea care se dezvolta foarte puternic", a mai adaugat oficialul companiei.

Grupul Platinum functioneaza din 2005 si desfasoara activitate in domeniul managementului de proiecte imobiliare de mare amploare, pe segmentul rezidential si pe cel al spatiilor de birouri. Presedinrtele grupului este omul de afaceri israelian Shlomo Sharon, actionar in grupul de firme istraelian ZMH Hammerman, cu activitate in domeniul imobiliar. Actionarii grupului Platinum sunt persoane juridice din Stateke Unite ale Americii si Israel.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri