Transilvania Echipamente si Tehnologii Avansate produse in Romania (TETAROM) pregateste cel de al patrulea parc industrial care va fi inaugurat la Cluj. Potrivit directorul SC Tetarom SA, Viorel Gavrea, compania a identificat deja 40 de hectare de teren intravilan in municipiul Cluj-Napoca, in vederea amenajarii parcului.

Tetarom SA administreaza deja trei parcuri industriale Tetarom I (26,84 ha),Tetarom II (12 ha) si Tetarom III (105 ha). Acesta din urma va fi inaugurat, cel mai probabil, anul viitor, iar viabililizarea sa, care costa in jur de 15 milioane de euro, va fi finantata si de la bugetul de stat, in urma promisiunilor facute chiar de premierul Calin Popescu-Tariceanu.

Domnul prim-ministru ne-a promis sprijin in momentul in care avem pre-contracte cu firme serioase, a spus Gavrea citat de NewsIn, in cadrul unui eveniment care a marcat cinci ani de la infiintarea societatii. Directorul doreste sa atraga pentru parcul industrial Tetarom III fonduri structurale pentru a lega incinta de Tetarom I (8,2 km de drum) dar si de viitoare Autostrada Transilvania (6,9 km).

Primul parc industrial al Tetarom a fost inaugurat in noiembrie 2005, in momentul in care erau deja incheiate toate contractele cu firmele care isi desfasoara activitatea aici. Acum, conducerea firmei doreste largirea Tetarom I cu inca 5 ha pentru o firma finlandeza producatoare de telefoane mobile.

In Tetarom II, principalul contractant este gigantul american din industria motoarelor, Emerson, care va construi la Cluj sase fabrici. In total, cele doua parcuri industriale ofera peste 6.000 de locuri de munca.

SC Tetarom SA are drept actionar majoritar Consiliul Judetean Cluj, ceilalti actionari fiind consiliile locale din Cluj-Napoca, Gherla, Campia Turzii, Dej, Huedin si Turda. Compania este singura firma de stat care administreaza parcuri industriale in judetul Cluj, in municipiul Dej existand unul privat, care se extinde pe o suprafata de 40 de ha si este administrat de SC Arc Parc Industrial Dej.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri