Asociatia Investitorilor din Centrul Istoric al Bucurestiului (AICI) a anuntat ca lucrarile de reabilitare a centrului istoric al Capitalei vor debuta in decembrie si vor utiliza o finantare initiala de 26,9 milioane euro, oferita de guvernul Romaniei in parteneriat cu Olanda, UNDP si BERD.
Guvernul Romaniei va oferi 7,2 milioane de dolari pentru reabilitarea structurii de rezistenta si fatadei pentru 11 cladiri de pe Lipscani, strada Franceza si Gabroveni, iar UNDP (United Nations Development Programme) va oferi pentru aceste lucrari 0,8 milioane de euro.

Compania de constructii Sedesa va realiza lucrari in valoare de 20,7 milioane de euro pentru modernizarea a 40.000 de metri patrati de strada, in zona, folosind un imprumut al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) de opt milioane de euro, la care se mai adauga un imprumut nerambursabil al guvernului Olandei de 1,8 milioane de euro si o contributie a Primariei Capitalei de 10,9 milioane de euro, conform NewsIn.AICI Bucuresti intentioneaza sa stabileasca in zona istorica un centru de management si comunicare.

"In cadrul Primariei, de problema centrului istoric se ocupa o singura persoana, ceea ce este, in mod evident, insuficient. Acest centru poate prelua o parte din responsabilitatea Primariei", a explicat membrul fondator al Asociatiei Investitorilor din Centrul Istoric al Bucurestiului (AICI Bucuresti), Teodor Frolu. In plus, centrul de management va intretine comunicarea, atat cu locuitorii din zona, cat si cu reprezentantii societatii civile, pe tema centrului istoric.

Proiectul de reabilitare a cladirilor are in vedere implicarea in lucrarile de constructie a unor tineri din centrele de plasament, precum si schimbarea destinatiei pentru o parte din spatii, in sensul atragerii de vizitatori in aceasta zona a capitalei, a explicat Banateanu.Lucrarile pe care le va efectua Sedesa presupun placarea cu granit trazilor din perimetrul cuprins intre Calea Victoriei, Bd. Bratianu, Dambovita si Lipscani, refacerea canalizarii si montarea elementelor de mobilier stradal, a explicat responsabilul departamentului de licitatii al companiei de constructii Sedesa, Bogdan Mocanu.Sedesa va decide pana in ianuarie cu care din cei cinci furnizori de granit din Romania va colabora, a mai spus Mocanu.

Reabilitarea zonei istorice a Bucurestiului are nevoie de investitii de 500 de milioane de euro in urmatorii sapte ani si o strategie clara de reabilitare, au declarat in octombrie reprezentantii Asociatiei Investitorilor din Centrul Istoric Bucuresti (AICI). Obiectivele AICI au in vedere desfasurarea activitatii economice si sociale in zona, in paralel cu reabilitatea centrului istoric, cresterea gradului de atractivitate, atat pentru investitori, cat si pentru consumatorii de servicii ale comerciantilor locali si crearea unui plan complex pentru centrul istoric al Bucurestiului.

Concret, se doreste renovarea cladirilor din zona, astfel incat acestea sa creeze un ansamblu unitar, cercetarea si identificarea lucrarilor de constructii care sunt, in prezent, in derulare, in zona si care afecteaza centrul istoric si creaza un mediu insalubru, respectiv stabilirea unui echilibru intre indrumarea autoritatilor pentru reabilitarea zonei si controlul activitatilor in acest scop. Asociatia Investitorilor din Centrul Istoric al Bucurestiului reuneste, in prezent, 20 de companii. Valoarea totala a investitiilor facute de membrii AICI se ridica la peste 18 milioane de euro, au fost create peste 500 de locuri de munca iar cifra totala de afaceri a membrilor Asociatiei este de aproximativ 15 milioane de euro anual. Companiile prezente in asociatie sunt IMM-uri (intreprinderi mici si mijlocii) din domeniul comertului de mobila, antichitati, anticariate, materiale de constructii, textile, hoteluri, cluburi, restaurante, consultanta, relatii publice, proiectare de arhitectura, multimedia, productie de evenimente cultural-artistice si impresariat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri