Parcarea subterana de la Gara de Nord, care va fi construita printr-un parteneriat public privat, va costa peste 145 de milioane de lei (41,5 milioane euro), in urma actualizarii indicatorilor tehnico-economici, iar in urmatoarea perioada Municipalitatea va desemna firma care se va ocupa de lucrari
Consilierii municipali au aprobat actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru parcajul subteran de la Piata Garii de Nord, parcaj pentru care firma care va fi desemnata pentru executia lucrarilor (partenerul privat) va plati suma de 147.819 590 de lei.

Parcarea de la Gara de Nord va avea trei niveluri si va avea o capacitate de 1.720 de locuri de parcare, dintre care 222 vor fi la etajul unu, iar la nivelurile doi si trei cate 595 de locuri. Parcarea va fi terminata in doi ani de la inceperea lucrarilor.

In Capitala vor mai fi construite, prin parteneriate publice-private alte 22 de parcari subterane. Astfel, potrivit proiectelor, vor fi amenajate parcari in Piata Sala Palatului, cu o suprafata de 53.920 de metri patrati si 1.412 locuri de parcare, pe Soseaua Stefan cel Mare, la Perla ( 417 locuri pentru masini si 25 pentru motociclete) si Aleea Circului (250 de locuri), cat si in Piata Alba Iulia, unde vor putea fi parcate 1.420 de masini, pe o suprafata totala de 9.500 de metri patrati.

Municipalitatea a decis ca pe B-dul Barbu Vacarescu, langa Circul Globus, va fi construita o parcare de 290 de locuri, la Gara Baneasa o parcare de 140 de locuri, pe Str. Walter Maracineanu, va fi amenajata o parcare cu 281 de locuri, iar in Parcul Herastrau, la Pavilioanele H, un parcaj subteran pentru 468 de masini.

De asemenea, vor mai fi amenajate alte sase parcari in Piata Sudului (964 de locuri), in Piata Hurmuzachi (843 de locuri), in Piata Obor (1.530 de locuri), in fata restaurantului Pescarus (123 de locuri), in Piata Amzei (108 locuri) si in Piata Dorobanti (186 de locuri).

Alte sase parcari care vor fi construite in Piata Charlles de Gaulle, pe Bulevardul Magheru, pe strada Edgar Quinet, la Piata Universitatii si la Piata Domenii vor avea 3.844 de locuri de parcare pentru bucuresteni.
Tariful pentru o ora de parcare ar putea fi stabilit in functie de zona unde este amplasat parcajul si de costurile de realizare, insa pretul final urmeaza sa se stabileasca dupa semnarea contractelor cu investitorii, a declarat directorul din Municipalitate, Gheorghe Udriste.

"Nu se poate estima in acest moment un tarif pentru parcarile pe care le vom construi in Capitala, dar putem spune ca tariful va fi stabilit, in primul rand, in functie de costurile de realizare a parcajului. Exista, insa, si alti factori care ar putea influenta nivelul acestuia, unul dintre ei putand fi zona unde este amplasat parcajul", a explicat, citat de NewsIn, directorul executiv al Directiei Transporturi, Drumuri si Sistematizarea Circulatiei (DTDSC) din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti.

Acesta a tinut sa sublinieze imposibilitatea de a se pronunta asupra pretului pentru o ora de parcare, cifrele putand fi estimate numai dupa realizarea licitatiilor si semnarea contractelor cu investitorii. "Nu putem sa apreciem acum un pret. El va putea fi estimat numai dupa incheierea parteneriatelor public-private cu constructorii. Fiecare dintre ei va veni cu un plan al afacerii, cu o anume strategie, in functie de care ne vom orienta si noi", a completat repezentantul municipalitatii.

Potrivit directorului DTDSC, parcarile pe care municipalitatea urmeaza sa le construiasca in Bucuresti vor reprezenta singura solutie pentru soferii nevoiti sa stationeze in respectivele zone. "Nu exista alternativa. Cei care vor dori sa circule si sa stationeze in zonele acelea vor fi determinati sa parcheze numai in locurile care au aceasta destinatie, pentru ca vom lua o serie de masuri pentru restrictionarea parcarii, in vederea eliberarii carosabilului si a fluidizarii traficului", a conchis Udriste.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri