Primaria Capitalei va prelua de la Ministerul Transporturilor , Constructiilor si Turismului blocurile \" gemenii\" de pe Cheiul Dambovitei, in cele 240 de apartamente urmand sa fie mutati oamenii care locuiesc in blocurile care vor fi consolidate, a anuntat municipalitatea.
"Este vorba despre asa-numitii gemeni de pe Cheiul Dambovitei, imobilele urmand sa fie folosite exact pentru a asigura o locuinta temporara. Solutia va fi una permanenta pentru Primaria Capitalei. Noi nu vom consolida simultan toate imobilele cu risc seismic, iar atunci vom avea posibilitatea sa-i mutam temporar pe proprietari pentru un an - un an si jumatate, cat timp vor dura lucrarile de consolidare, a declarat primarul general Adriean Videanu, citat in comunicat. Preluarea se va face in urma unei hotarari de guvern.

Potrivit lui Videanu, apartamentele de necesitate vor fi eliberate in favoarea locatarilor altor imobile ce vor intra in consolidare, iar cetatenii vor avea conditii civilizate de trai, dupa care se vor reintoarce in apartamentele proprietate personala.

Primaria Municipiului Bucuresti percepe ca pe un real sprijin initiativa Guvernului de a modifica legislatia pentru reducerea riscului seismic, in sensul largirii competentelor autoritatilor administratiei publice locale, se arata in comunicatul municipalitatii.

Noile prevederi sunt, in primul rand, in beneficiul cetatenilor si vor permite urgentarea procesului de consolidare a cladirilor.

Primaria Capitalei va cumpara, de asemenea, 200 de apartamente de pe piata libera, in aceste locuinte urmand sa se mute persoanele care stau legal si semilegal in Centrul Istoric al Capitalei, dupa ce va incepe reabilitarea cladirilor, in 2007.

"Banii cu care primaria va cumpara aceste locuinte provin din resursele alocate pe 2006 din bugetul Municipalitatii", a spus primarul Capitalei.

Imobilele cumparate de primarie vor avea statut de locuinte sociale si vor fi repartizate conform Legii nr. 114/1996, se arata in hotararea Consiliului General al Municipiului Bucuresti ( CGMB) de joi. Municipalitatea va achizitiona garsoniere, apartamente cu doua, trei si patru camere, la nivelul municipalitatii fiind constituita o comisie speciala care va negocia cumpararea celor 200 de locuinte.

Repartizarea se va face prin ordin de repartitie, dupa care vor fi afisate listele cu beneficiarii. Titularii contractelor de inchiriere nu au dreptul sa instraineze locuintele sau sa le subinchirieze. Reprezentantii Primariei Generale doresc sa cumpere apartamente in blocuri construite dupa 1 ianuarie 1980 care au gradul de confort I si care nu fac obiectul unui litigiu si ipoteci catre persoane fizice si juridice.

In prezent, in centrul vechi al Bucurestiului mai locuiesc 162 de familii care trebuie evacuate, potrivit primarului general, iar acte de proprietate au numai 19 dintre ele. Toate aceste familii urmeaza sa fie mutate in apartamente cumparate de municipalitate de pe piata libera. " Le propunem mutarea dintr-o locuinta insalubra intr-o locuinta civilizata", a explicat edilul sef al Capitalei.

Potrivit primarului general, persoanele care locuiesc semilegal au primit acte de proprietate, in perioada guvernarii PSD, fara a fi fost chiriasi in locuintele pe care le ocupa.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri