Compania Cefin a demarat, in urma cu doua saptamani, lucrarile de constructie a ansamblului rezidential Cortina Residence, care se va realiza cu o investitie de 37 de milioane de euro, a declarat Stefano Albarosa, director general Cefin Holding.
Grupul italian Cefin Holding va investi pana in a doua parte a lui 2008 aproximativ 75 milioane euro pentru a deschide trei parcuri logistice in Constanta, Arad si Timisoara, a spus marti Stefano Albarosa, CEO al Cefin Holding, la evenimentul de lansare al autobuzului Otoyol Eurobus.

Albarosa a precizat ca parcul logistic din Timisoara e in cea mai avansata faza de constructie, ajungand la jumatate, in timp ce la Constanta si Arad constructia va incepe anul viitor, potrivit NewsIn. Cele trei proiecte ar trebui sa fie gata in a doua parte a lui 2008.

Fiecare parc logistic va oferi undeva intre 40.000 si 50.000 de metri patrati de spatii acoperite pentru depozitare, iar investitia pentru fiecare proiect va fi in jurul a 25 milioane euro, a mai precizat Albarosa, care a adaugat ca parcurile logistice din provincie vor fi in stilul celui pe care Cefin l-a dezvoltat in vestul Bucurestiului.

Parcul de logistica Cefin va livra pe piata aproximativ 350.000 de metri patrati de spatii de depozitare pana la sfarsitul lui 2009, urmand a deveni cel mai mare din tara.In 2004, fondul austriac de investitii Europolis a achizitionat pentru 75 de milioane de euro faza intai de dezvoltare a parcului logistic Cefin, iar in 2006 a achizitionat si faza a doua de dezvoltare, pentru alti 75 de milioane de euro.

Fondul apatine grupului austriac Investkredit. Partenerii financiari ai fondului sunt OVAG, institutie bancara a carei subsidiara este Volksbank International, cu un procent de 65% si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, cu 35%. Fondul are in prezent birouri in Praga, Varsovia, Budapesta, Bucuresti si, de aproximativ o luna, la Moscova. Cefin Holding este un grup italian cu activitati in Romania, Italia, Ungaria si Bulgaria. in Romania, Cefin are activitati in domeniile auto, imobiliar si industrial.

Managerul de constructii al proiectului va fi Cefin Real Estate, finantator al lucrarilor urmand a fi investkredit, a precizat acesta. Cortina Residence va fi amplasat in zona Pipera-Baneasa din Bucuresti, in apropiere de Phoenicia Grand Hotel, pe un teren de 7.536 de metri patrati.

Ansamblul va cuprinde 280 de apartamente cu o suprafata construita totala de 33.000 de metri patrati. De asemenea Cortina Residence va beneficia de o parcare subterana de 20.000 de metri patrati. Vanzarile ar putea incepe din lunile august-septembrie ale anului viitor, dar constructia se va finaliza, cel mai probabil, in iunie-iulie 2008.

Ansamblul va cuprinde si o zona comerciala

Cefin dezvolta in prezent parcul de logistica Cefin, care va livra pe piata aproximativ 350.000 de metri patrati de spatii de depozitare pana la sfarsitul lui 2009, urmand a fi cea mai mare dezvoltare logistica din Romania.

De asemenea, Cefin a anuntat in vara ca intentioneaza sa ridice in zona Barbu Vacarescu un cartier rezidential de 110 milioane de euro si un hotel care va necesita investitii de 30 de milioane de euro.

Cefin Holding este o companie italiana care dezovlta activitati in Italia, Bulgaria, Romania si Ungaria. in Romania principala activitate a companiei este de distribuire a automobilelor utilitare IVECO.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri