Reprezentantii antreprenorilor din constructii intentioneaza sa creasca nivelul salariilor pe piata constructiilor, pentru a creste calitatea lucrarilor, precum si pentru a opri exodul fortei de munca, ceea ce ar putea creste pretul pe metru patrat de spatiu construit cu pana la 25%.

"Ne propunem ca in doi ani sa aducem acasa forta de munca prin cresterea salariului mediu in constructii de la 250-300 de euro, in prezent, la 450-500 de euro", a aratat, citat de NewsIn, presedintele Asociatiei Romane a Antreprenorilor in Constructii, Laurentiu Plosceanu.

Din valoare unui proiect, circa 10-12% reprezinta forta de munca, 50-60%, costul materialelor, 10% cheltuieli indirecte si doar 5% profit, a aratat directotul in cadrul Asociatiei Romane a Antreprenorilor din Constructii, Teodor Gavrila. Pretul materialelor de constructie nu va avea o crestere mai mare decat inflatia, in 2007, a mai declarat Teodor Gavrila..

De asemenea, exista probleme cu incadrarea in termenele stabilite contractual a lucrarilor pe care le desfasoara societatile. Doar aproximativ 20% dintre acestea se incadreaza in termenele stabilite, in prezent. intarzierile se datoreaza de cele mai multe ori faptului ca statul nu plateste deconturile la timp, iar companiile lucreaza cu materiale de constructie mult mai scumpe decat in strainatate, a mai spus Plosceanu.

Oficialul ARACO intentioneaza sa realizeze o lista neagra a companiilor care nu respecta angajamentele contractuale. "Vom scumpi lucrarile cu 10% dar ne vom incadra in termene. in prezent, cele mai multe dintre intarzieri se datoreaza intarzierii deconturilor", a explicat acesta.

Dupa integrarea 20-25% dintre companiile de constructii active in prezent vor disparea, mai crede oficialul. in tarile integrate in 2004, circa 60% intreprinderile mici si mijlocii au disparut in sase luni dupa integrare.Aproximativ 95% din cele care vor ramane vor fi companii mici, superspecializate, mai spune acesta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri