Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a anuntat ca Agentia Nationala pentru Locuinte va face o ancheta cu privire la scandalul legat de livrarea materialelor de constructie pentru casele sinistratilor din Rast.

Ministrul a declarat ca a discutat cu primarul din Rast, Iulian Silisteanu, referitor la acest scandal, edilul sustinand ca a fost pacalit de firma castigatoare pentru achizitionarea de balast. Berceanu a mai precizat ca Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) va face o ancheta, informeaza NewsIn.

La sfarsitul saptamanii trecute, primarul comunei Rast (Dolj), Iulian Silisteanu, i-a acuzat pe reprezentantii firmei gorjene SC Nova Mix SRL, castigatoarea licitatiei pentru achizitionarea de balast necesar reconstructiei caselor, ca l-ar fi pacalit cu acte false si ar fi livrat mai putin nisip si pietris decat era in contract. Acesta sustine ca firma a livrat aproximativ 12.000 mc de balast in loc de 20.000 cat era prevazut in contract. Totodata, edilul a afirnat ca reprezentantii firmei au sustras din primarie toate copiile actelor de livrare care demonstrau infractiunea.

Radu Berceanu, ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, a declarat ca problema materialelor livrate la Rast trebuie rezolvata intre autoritatile locale si firmele responsabile. Tot ce a facut ministerul a fost sa plateasca firmele. in afara de asta, toate problemele legate de predarea materialelor catre autoritati trebuie rezolvate pe plan local. in cazul in care s-a comis o infractiune si este vorba despre o diferenta de materiale care nu se regaseste, organele abilitate legal vor face verificari si vor aplica masurile de rigoare, a declarat Berceanu.

In urma inundatiilor din luna aprilie a acestui an, 3.840 de persoane au fost evacuate din Rast, 140 de case s-au prabusit, iar 800 de gospodarii au fost inundate. Pe noul amplasament de la Rast, situat la sase kilometri fata de vechea comuna, vor trebui reconstruite 1.176, dintre care 761 prinse in programul de anul acesta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri