Cand ne gandim la \'punctele fierbinti\' ale pietei imobiliare din Europa Centrala si de Est, Praga, Varsovia sau chiar capitalele din tarile baltice sunt primele care ne vin in minte.
Putini dintre noi ar plasa capitala Ucrainei in aceasta categorie. Cu toate acestea, Kiev este considerat astazi cel mai scump oras din Estul Europei unde iti poti achizitiona o locuinta. Preturile au crescut cu 10-25% in ultimele doua luni ale anului trecut. Saptamanal, constructii de blocuri noi de locuinte sunt anuntate in capitala fostei tari sovietice.

Evolutia pozitiva pe piata imobiliara este determinata de cresterea economica din regiune. Ucraina a devenit astfel una din cele mai dinamice zone din punctul de vedere al constructiilor de proiecte rezidentiale, arata o analiza BBCNews.

Triumph este unul dintre cele mai importante complexuri de locuinte din Ucraina. Acest complex iti ofera o panorama asupra dealurilor din imprejurime si a bisericilor aurite de la marginea orasului. Potrivit reprezentantilor TMM, compania dezvoltatoare, complexul va avea o piscina, spa si parcare subterana.

Majoritatea apartamentelor au fost vandute chiar daca proiectul se afla inca in faza de constructie. Desi apartamentele sunt niste cochilii din beton, precum majoritatea locuintelor din Ucraina, clientii se inghesuie sa achizitioneze noile proiecte rezidentiale. Aceasta tendinta este uimitoare mai ales ca pretul unui apartament cu patru camere se ridica chiar la un milion de dolari.

In mod surprinzator, pretul apartamentelor din Ucraina a depasit nivelurile intalnite in unele orase din Uniunea Europeana cum ar fi Amsterdam. Evolutia orasului Kiev este peste asteptari in ceea ce priveste dezvoltarea segmentului de real-estate. Am achizitionat in urma cu trei ani un apartament cu 30.000 de dolari, iar acum valoarea acestuia a ajuns la peste 200.000, declara Tanya Plemenyuk, consultant in cadrul NAI Pickard Commercial Real Estate Services.

Avand avantajul unui grad mai redus de dezvoltare, comparativ cu regiunea, Ucraina permite obtinerea unor randamente mai ridicate. Potentialul de dezvoltare foarte ridicat al pietei imobiliare locale a reprezinta un punct important pentru companiile straine, interesata de proiecte din segmentul rezidential.

Dar, in ciuda freneziei care caracterizeaza piata imobiliara din aceasta tara, Ucraina ramane una din cele mai sarace tari din Europa. Cel mai ieftin apartament cu doua camere din Kiev costa in jur de 100.000 de dolari, foarte departe de nivelul de existenta al locuitorilor acestui oras care castiga un salariu mediu de 200 de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri