Imobilele din cartierul Henri Coanda vor fi gata pana in 2008, in conditiile in care problema retrocedarii terenurilor in zona a fost solutionata, a declarat ministrul delegat al lucrarilor publice, Laszlo Borbely. "Locuintele ANL din cartierul Henri Coanda vor fi date in folosinta cel tarziu anul viitor, iar in cartierul Constantin Brancusi ne aflam in faza de inchiriere a 360 de locuinte", a precizat ministrul delegat, potrivit NewsIn. Acesta a adaugat ca problemele legate de retrocedarea terenurilor in zona Henri Coand au fost solutionate.

ANL va construi 360 apartamente prin credit ipotecar in cinci blocuri din Cartierul Brancusi, procedura de contractare a locuintelor urmand sa fie demarata pe 29 februarie. Potrivit ANL, incepand cu 29 ianuarie va fi inceputa procedura de contractare a locuintelor cu credit ipotecar din Cartierul Brancusi, Drumul Taberei. Astfel, ANL va construi 360 apartamente prin credit ipotecar in cinci blocuri, din care 126 apartamente cu o camera, 147 apartamente cu doua camere, 87 apartamente cu trei camere.

Cele cinci blocuri cu patru etaje sunt compuse din doua, patru si cinci tronsoane. Cartierul se va construi etapizat in partea de Vest a Municipiului Bucuresti, la extremitatea cartierului Drumul Taberei, fiind marginit la Nord de Bd. Timisoara, la Est de Str. Valea Oltului si la Sud de Str. Valea Doftanei.

Pentru cei interesati va avea loc in perioada 29 februarie-9 ianuarie o expozitie de prezentare a acestor locuinte organizata in Sala Multifunctionala, de la sediul Agentiei Nationale pentru Locuinte din Bd. Unirii, nr 63. Programul expozitiei va fi de luni pana joi intre orele 9.00 si 16.00, iar vineri intre 9.00 si 13.00. Locuintele pot fi contractate de care persoanele inscrise in baza de date ANL care au certificatul de solvabilitate de la bancile cu care Agentia a incheiat conventii in scopul finantarii constructiei de locuinte cu credit ipotecar. Declaratiile notariale si certificatele de solvabilitate emise de banca se vor depune de catre solicitantii interesati pana in data de 23 februarie, ora 14:00, la Registratura ANL.

Borbely a precizat, in noiembrie 2006, ca preconizeaza o crestere a ritmului constructiei de locuinte pentru tineri prin ANL, astfel incat in 2008 sa fie cele mai multe locuinte. Acesta a explicat ca in 2007 vor fi finalizate aproximativ 4.000de locuinte, iar in 2008 vor fi intre 4.500 si 5.000 de locuinte. Borbely a adaugat ca se va renunta la proiecte in cazurile in care primariile nu vor putea asigura utilitatile.

Pentru derularea programului de locuinte pentru tineri prin ANL, in 2007, a fost stabilit un buget de 282 milioane lei din care 213 milioane reprezinta credite, iar 69 milioane de la bugetul de stat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri