Analistii imobiliari din piata bucuresteana sustin ca in ultima vreme chiar si micile companii romanesti au inceput sa isi mute sediile din apartamentele de bloc in sedii de birouri adecvate de clasa B sau C sau chiar in vile cu destinatia de birouri.

"Odata cu momentul integrarii in Uniunea Europeana, companiile nu mai pot ocupa decat spatii cu destinatia specifica de birou, iar acest lucru se resimte in piata. in ultima vreme, chiar si micile companii romanesti au inceput sa treaca incet si timid, dar sigur, de la apartamentele de bloc, la sedii de birouri adecvate de clasa B sau C, sau in vile special amenajate pentru acesta destinatie. Aceasta miscarea exista, este pozitiva, iar la nivel de conditie, nu credem ca ar genera efecte negative pe piata" a declarat Mihaela Cnobloch, consultnt senior in cadrul departamentului de birouri al DTZ Echinox.

Conform reprezentantilor DTZ solutia cea mai potrivita pentru cladirile de birouri ridicate inainte de 1990 sau pentru fostele zone industriale ale Bucurestiului si la care au apelat o parte din micile companii romanesti si a dat rezultate spectaculoase este refacerea completa a proiectului vechi existent, imbracand o noua fata moderna gen business park si spatii de birouri individuale.

"In mod cert, tinand cont de faptul ca pana la acest moment s-au inregistrat in jurul a 100,000 mp tranzactionati, ne asteptam, conform proiectelor noi care vor fi livrate pe piata pana la jumatatea 2007, sa se tranzactioneze cel putin inca pe atat", adauga Mihaela Cnobloch.

Analistii imobiliari mai spun ca noile proiecte vin pe piata bucuresteana cu suprafata mare pe un singur nivel (2,000 4,000 mp), cu finisaje si dotari clasa A, cu facilitati de parcare net superioare celor existente, dar si cu preturi mai mari, si sunt localizate in special in zona de nord a Capitalei.

Chiriiile in imobilele de birouri clasa A se situeaza intre 16-19 Euro/ mp / luna + TVA, in imobilele de birouri clasa B se situeaza in general intre 12-15 Euro/ mp / luna, dar in functie de amplasament pot sa ajunga atat catre 8-9 Euro, in amplasamente semi-centrale sau periferice cat si spre 18 Euro in amplasamente de top din zona centru-nord. Sediile de birouri de clasa C se pot inchiria cu 8-10 Euro/ mp / luna sau chiar mai putin.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri