Familiile care au venituri lunare cuprinse intre 545 lei si 745 lei vor primi de la stat, in 2007, subventii pentru cumpararea de locuinte, ajutorul fiind cuprins intre 5% si 30% din valoarea imobilului, potrivit unui proiect de hotarare elaborat de Ministerul Transporturilor si Constructiilor.

Proiectul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) vizeaza stabilirea cuantumului subventiei de la bugetul de stat care se acorda in anul 2007 tinerilor casatoriti, care au varsta de pana la 35 ani, celor care beneficiaza de facilitati la cumpararea sau construirea unei locuinte, precum si persoanelor din agricultura, invatamant, sanatate, administratie publica si culte care isi stabilesc domiciliul in mediul rural. Potrivit Legii Locuintei 114/1996, consiliile locale pot construi locuinte pentru unele categorii de persoane, iar incepand cu 2005 limitele de venit net lunar pentru acordarea subventiei se stabilesc prin hotarare de Guvern.

Subventia pentru cumpararea de locuinte in 2007 va fi de 30% pentru cei care au un venit net lunar pe membru de familie de pana la 545 lei, iar pentru familiile cu venituri cuprinse intre 546 lei si 629 lei ajutorul financiar va fi de 20% din valoarea locuintei, informeaza NewsIn. De asemenea, se va acorda o subventie de 10% pentru familiile cu un venit net cuprins intre 630 lei si 661 lei, iar pentru cei cu venituri cuprinse intre 662 lei si 745 lei ajutorul va fi de 5%.

Potrivit reprezentantilor MTCT, pana in prezent, la nivelul consiliilor locale nu s-au construit locuinte, neexistand fonduri inbugetele locale pentru astfel de programe, motiv pentru care nu au fost acordate subventii de la bugetul de stat. Consiliile locale nu au solicitat aceste subventii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri