ProLogis, cel mai mare proprietar, manager si dezvoltator de spatii de depozitare si distributie, a achizitionat partea de afaceri industriale a Parkridge, dezvoltator de centre de distributie din Europa, pentru care a platit 581 milioane dolari in bani gheata si actiuni ProLogis.

Intr-o tranzactie separata, un alt partener al societatii mixte din Europa Centrala a fost de acord sa isi vanda cota de 50% din societate companiei ProLogis pentru 449 milioane dolari, incluzand 320 milioane dolari, care se vor achita dupa inchiderea tranzactiei. Proprietatile industriale existente, precum si cele care sunt construite pe terenurile achizitionate in tranzactie, vor fi transferate de catre compania ProLogis unui fond ProLogis de investitii continand proprietati imobiliare.

"Aceasta tranzactie consolideaza pozitia noastra de lider in furnizarea de spatii de depozitare si distributie in Europa. Ne ofera posibilitatea de a ne extinde acoperirea pe pietele existente si pe pietele-tinta prin achizitia unuia dintre cei patru principali jucatori in dezvoltarea industriala europeana. in plus, sporeste baza noastra de terenuri pentru dezvoltare din Europa Centrala si Marea Britanie, adaugand echipei noastre unii din cei mai apreciati profesionisti ai industriei imobiliare. Asteptam cu interes integrarea cu succes a celor doua organizatii si beneficiile pe termen lung pe care achizitia le va aduce companiei noastre, a declarat Jeffrey H. Schwartz, ProLogis Chief Executive Officer.

In cadrul tranzactiei, ProLogis a achizitionat de asemenea 25% din operatiunile imobiliare non-industriale ale Parkridge. Aceste operatiuni includ doua proiecte de dezvoltare cu utilizari multiple in Marea Britanie, un proiect de dezvoltare de depozite pentru distributie cu amanuntul destinat pietelor din Marea Britanie, Franta si Spania, precum si un business de dezvoltare a spatiilor pentru retail in Europa Centrala, aflat intr-o expansiune rapida.

ProLogis este cel mai mare detinator, manager si dezvoltator de spatii de depozitare si distributie, care desfasoara operatiuni in 80 de tari din America de Nord, Europa si Asia. Societatea detine 26,7 de milioane de dolari de active, in proprietate, administrare si aflate in curs de dezvoltare, care includ 39,2 milioane m2 in 2.466 de proprietati, la 31 decembrie 2006. Printre clientii ProLogis se numara producatori, firme de retail, societati de transport, furnizori de servicii logistice si alte societati cu nevoi de distributie la scara larga. Cu sediul in Denver, Colorado, ProLogis are mai mult de 1.250 de angajati in intreaga lume.

Parkridge este o companie privata de dezvoltare si este alcatuita din mai multe activitati corporatiste care se axeaza pe sectoare individuale ale pietei de dezvoltare a proprietatilor si de investitii. Din sediile din Marea Britanie, Polonia, Franta, Germania, Italia, Rusia, Spania, Ungaria si Luxemburg, activitatile companiei Parkridge includ depozitare industriala, parcuri logistice, depozitare pentru produse cu amanuntul, centre comerciale, programe de uz mixt, constructii rezidentiale si comerciale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri