Casele de vacanta in stil rustic sunt cautate de straini si romanii cu \"dare de mana\" care sunt dispusi sa investeasca minimum 40.000 euro, sustin analistii pietei imobiliare.
"Cei mai interesati de o locuinta la munte, in stil rustic, s-au aratat belgienii, englezii si nemtii, iar dintre conationali, constantenii si bucurestenii", a precizat Daniel Negrea, manager al ImmoLand Company. Marginimile Sibiului, Bran Moeciu, Sinaia si Breaza sunt cele mai solicitate zone in acest sens. Unele case au fost achizitionate si transformate in pensiuni", a adaugat Negrea, potrivit NewsIn.

"Atunci cand isi cumpara o casa de vacanta, strainii se intereseaza in special de infrastructura pentru a ajunge cat mai repede si in siguranta la destinatie, a precizat purtatorul de cuvant al Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI), Radu Zilisteanu. in opinia sa, preturile acestor case sunt destul de piperate pentru romanul de rand, iar o crestere a cererii va fi posibila in conditiile in care creditul ipotecar ar putea fi contractat in conditii facile.

La inceputul deceniului, o "casa de tara" putea fi cumparata cu 2.000 - 3.000 de dolari, ceea ce insemna mai putin de jumatate din pretul unei garsoniere ieftine in Bucuresti, a afirmat Artur Silvestri intr-o analiza prezentata in Monitorul Imobiliar.

Conform lui Silvestri, scumpirea "caselor de tara" a fost determinata in special de cresterea preturilor pe ansamblul pietei imobiliare, dar si a cererii venita din partea unor speculatori interesati de regiunile pitoresti pentru a obtine profit intr-un timp relativ scurt.

Casele de vacanta situate in localitatile din jurul Sibiului se vand la preturi cuprinse intre 40.000 si 50.000 euro. Acestea sunt construite in special din lemn, au in medie 100 metri patrati construiti si un teren in jurul casei intre 500 metri patrati si 1.000 metri patrati. Cei care vor sa cumpere numai terenul pentru a construi o locuinta in aceste zone trebuie sa achite de la 6 - 12 euro euro metrul patrat (Sebesul de Jos), pana la 30 - 45 euro metrul patrat in Predelus (zona Bran).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri