Asociatia Investitorilor Imobiliari cere guvernului sa retraga proiectul legii chiriilor promovat de Ministerul Transporturilor si sa abandoneze aceasta initiativa care ar putea indeparta investitorii imobiliari din Romania
Asociatia Investitorilor Imobiliari si Camera de Comert Imobiliar din Romania sustin ca proiectul legii chiriilor constituie o imixtiune periculoasa a factorului politic in viata economica privata fapt de natura sa creeze un climat de neincredere in potentialul domeniului imobiliar din Romania.

Cele doua organizatii resping proiectul legii chiriilor afirmand ca nu-i vad rostul. "In momentul de fata avem o piata libera a chiriilor si consider ca aceasta lege ar duce la cresterea chiriilor si va incuraja tranzactiile la negru", a declarat pentru NewsIn, presedintele Camerei de Comert Imobiliar din Romania, Emil Giurgiu.

"Noi nu vedem nimic bun in aceasta asa-zisa lege a chiriilor. Nu stim de catre cine a fost ceruta si care sunt beneficiile acesteia. Daca pana la intrarea in Uniunea Europeana eram obligati sa acceptam unele legi pentru a putea fi eligibili, acum acest proiect nu exista in programul de guvernare, societatea civila nu il doreste si este contestat de catre toate asociatiile din domeniu. In asemenea conditii, va fi deosebit de dificil de explicat partenerilor europeni ca Romania este o tara libera cu un climat favorabil investitiilor imobiliare", a declarat poentru NewsIn, Emil Giurgiu, presedintele Camerei de Comert Imobiliar din Romania.

Proiectul legii chiriilor publicat pe pagina de Internet a Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului pentru dezbatere publica prevede, printre altele, ca inchirierea locuintelor trebuie facuta prin contracte incheiate pe o perioada de cinci ani, iar acordurile vor putea fi reziliate doar in anumite situatii, precum neplata chiriei pe trei luni consecutiv sau degradarea imobilului. MTCT a decis, in cele din urma, sa organizeze o licitatie internationala pentru angajarea unui consultant, insarcinat sa auditeze intregul pachet legislativ in domeniul locativ.

"Nici chiriasii, nici proprietarii, nici agentii imobiliari si nici investitorii nu sunt de acord cu proiectul de reglementare a pietei imobiliare private a chiriilor de catre Ministerul Transporturilor din Romania. In ceea ce priveste consultantul, daca aveau nevoie de sprijin chemau asociatiile implicate in acest sector din Romania si nu chemau pe cineva din Bahamas sau mai stiu eu de unde", a mai spus Giurgiu.

Proiectul de lege a fost aspru criticat de specialistii din domeniul imobiliar, care au apreciat ca aplicarea acestor prevederi ar incuraja tranzactiile "la negru".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri