Grupul de firme RTC, detinut de omul de afaceri Octavian Radu, va incepe, in urmatoarele luni, lucrarile la un proiect rezidential amplasat in orasul Sibiu, valoarea investitiei ridicandu-se la sase milioane de euro, au anuntat oficialii grupului.
Proiectul initiat de Grupul RTC include trei blocuri de apartamente, cu o suprafata totala construibila de 9.000 de metri patrati. Complexul rezidential va avea apartamente de 2, 3 si 4 camere, cu suprafete cuprinse intre 60 si 100 metri patrati. Potrivit presedintelui diviziei de imobiliare si constructii a grupului, Mariana Radu, pretul estimativ pe metru patrat la apartamentele din cele trei imobile se va situa intre 800 si 1200 de euro.

Investitia de la Sibiu va fi urmata, catre finele acestui an, de un proiect similar derulat in zona de nord a Capitalei. Practic, activitatile imobiliare derulate de Grupul RTC nu vor incepe anul acesta, ci pana acum acestea au avut ca scop asigurarea necesitatilor interne ale organizatiei - gestionarea si modernizarea cladirilor aflate in proprietatea grupului, respectiv construirea unui nou sediu central al organizatiei, situat in bulevardul Bucurestii Noi. Sebi Vasilescu, mana dreapta a sefului de la RTC, Octavian Radu, explica inca din toamna anului trecut, intr-un interviu pentru Wall-Street, strategia de dezvoltare a grupului pe zona de real-estate.

In ceea ce priveste dezvoltarea si pe alte zone ale pietei imobiliare, oficialii RTC ne-au declarat ca au in vedere si segmentul industrial, insa, pentru moment, doar pentru firmele din cadrul grupului. “Avem in proprietate terenuri si spatii comerciale in Capitala si restul tarii, insa ne vom concentra puternic pe zona serviciilor de intretinere a spatiilor, administrare si curatenie industriala”, a declarat pentru Wall-Street Mariana Radu, presedintele diviziei de imobiliare a RTC. Mariana Radu este de sapte ani angajata a RTC, in primii patru ani fiind la conducerea diviziei Diverta.

In acest moment, peste 11.000 mp birouri, 4.500 mp spatii comerciale, 45.000 mp spatii depozitare si 570.000 mp teren sunt administrate de firmele diviziei de imobiliare si constructii a grupului.

"In acest moment, cererea de locuinte este in continua crestere, datorita relaxarii conditiilor de creditare stabilite de BNR, masura ce va facilita accesul la obtinerea unui credit si va activa o parte din populatia interesata de achizitionarea unei locuinte. Prezenta unui complex de locuinte in zona este un argument favorabil acestui tip de dezvoltare imobiliara si o dovada ca zona semicentrala este potrivita pentru un astfel de proiect", a mai spus Mariana Radu.

Randamentul investitiilor de pe piata imobiliara romaneasca a scazut cu aproximativ 1 -1,5 puncte procentuale la inceputul acestui an, fata de nivelul de circa 8-8,5% inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, sustin analistii companiei imobiliare Colliers chestionati recent de Wall-Street.

In prima parte a acestui an s-au vazut deja primele tranzactii cu randamente mai mici de 7% pe piata de birouri de clasa A, in timp ce tranzactiile din 2007 pe aceasta piata vor fi concluzionate in jurul a 6.5%, afirma analistii Colliers.

Scaderea randamentelor oferite de investitiile imobiliare este o consecinta a maturizarii pietei imobiliare din Romania, anunta specialistii din piata de real-estate. Mai mult, analistii Colliers isi explica aceasta scadere a randamentelor prin presiunea foarte mare exercitata pe proprietatile existente si cererea mare raportata la o oferta insuficienta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri