Dezvoltatorul centrului comercial Polus Center din Cluj ar putea investi, in urmatorii cinci ani, doua miliarde de euro in Romania potrivit unor planuri de ansamblu. “Cautam la modul serios posibilitati si terenuri disponibile pentru in Brasov, Arad si Craiova pentru a dezvolta proiecte asemanate Polus Center-urilor de la Cluj si Constanta”, a declarat citat de NewsIn, directorul de dezvoltare pe Romania al TriGranit, Torok Arpad

Din suma de doua miliarde de euro, un miliard este deja destinat proiectului Esplanada din Bucuresti a carui contract va fi semnat cel mai probabil in vara, dupa ce primarul general al Capitalei Adriean Videanu a anuntat ca negocierile se vor incheia la sfarsitul lunii iuniei.

Polus Center va fi cel mai mare centru comercial multifunctional din regiune si va fi inaugurat in luna octombrie a acestui an, la peste doi ani de la inceperea lucrarilor. Investitia in centrul comercial – desfasurat pe un singur nivel, pe o suprafata de 80.000 de mp – se ridica la 140 de milioane de euro din care 500.000 de euro reprezinta doar costurile descarcarii de sarcinaarheologica.

Arheologii din cadrul Muzeului National de Istorie a Transilvaniei au descoperit pe santierul de la Polus importante artefacte,atat din preistorie, cat si din perioada dacica, unele dintre ele de importanta europeana.

Din suprafata totala a complexului – care va include un multiplex cu 8 sali de cinema, precum si o sectiune pentru restarante – 60.000 de mp vor fi inchiriati. Potrivit proiect managerului Mihai Nistor, 185 de firme, dintre care 35% romanesti, au incheiat deja contracte de inchiriere cu Polus Center, existand si pre-contracte.

Printre brandurile care vor fi gadzuite de Polus Center se cunosc deja lantul Sephora, KFC – care va deschide primul restaurant la Cluj -, Puma, Police, Lacoste, Deichman, Zara sau Yves Rocher. Polus Center este structurat pe 3 corpuri de cladire, unite prin doua piatete acoperite de luminatoare, iar iar doua din corpurile de cladire sunt despartite longitudinal de coridoare care vor primi numele unor personalitati din istoria Romaniei.

Accesul clientilor dinspre Cluj-Napoca se va face pe un pod cu doua benzi, construit peste drumul national care duce la Oradea, iar din aceasta directie se va putea intra pe benzi care se desprind din sosea. Concernul ungar TriGranit a fost infiintat in anul 1997 si deruleaza momentan 30 de proiecte in 11 tari, cu o valoare totala de 8 miliarde de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri