Valoarea Impact, situata intre 511 si 584 milioane euro, a fost calculata pe baza metodei Discounted Cash Flow de catre firma de consultanta Osprey Partners, membra a grupului IMAP, cea mai mare retea internationala de M&A (fuziuni si achizitii).
In calcule, compania a avut in vedere atat proiectele in curs cat si proiectele de viitor ale Impact care se dezvolta pe 3 milioane de metri patrati, precizeaza comunicatul publicat vineri de Impact. Evaluarea a analizat numai valoarea companiei pe baza proiectelor certe, pentru care exista deja terenuri si planuri de dezvoltare a acestora care se intind pana in anul 2016, potrivit NewsIn.

Discounted Cash Flow (DCF) este o metoda de evaluare care estimeaza atractivitatea unei oportunitati de investitii. Analiza DCF foloseste estimari ale fluxurilor de bani ale unei companii si le pondereaza, cel mai adesea, cu ajutorul costului mediu al capitalului, pentru a actualiza valoarea companiei, rezultat care este utilizat pentru evaluarea unei potentiale investitii. Teoria economica spune ca in cazul in care prin analiza DCF valoarea companiei este mai mare decat valoarea de piata (asa numitul cost curent al investitiei), plasamentul in acele titluri este o considerat de investitori ca fiind oportun.

Impact Developer & Contractor va dezvolta pana in 2016 proiecte imobiliare pe o suprafata de trei milioane metri patrati de terenuri, cele mai multe investitii vor avea ca destinatie constructia de locuinte.

Din totalul de trei milioane metri patrati de terenuri, proiectele imobiliare vor avea o suprafata construita de 2,2 milioane metri patrati. Aproximativ 1,6 milioane metri patrati vor avea ca destinatie constructia de case, vile si apartamente in cladiri rezidentiale, iar 200.000 mp vor fi folositi de catre companie pentru spatii comerciale si de servicii. O alta suprafata de 300.000 mp are ca obiectiv constructia unor cladiri de birouri, in timp ce 100.000 mp vor fi folositi pentru spatii industriale.

Impact Developer & Contractor va incepe in acest an proiectul Greenfield prin demararea ansamblurilor Blue, Topaz si Onix. In octombrie 2007 va incepe a doua etapa din proiectul Greenfield, care va fi dezvoltat pe o suprafata de 57 de hectare si va fi format din 328 de vile si 1.858 apartamente, precum si din spatii comerciale, de birouri, sali de sport, terenuri de joaca, gradinita si o biserica. Compania estimeaza ca acest proiect va fi finalizat in anul 2015.

Tot in 2007, compania intentioneaza inceperea construirii complexului rezidential Lomb din Cluj Napoca, prin crearea unei societati in asociere cu Consiliul local al Municipiului Cluj Napoca. Proiectul cuprinde construirea a 2.500 de case, aproximativ 3.200 de apartamente, precum si 180.000 metri patrati care vor oferi spatii de birouri si spatii comerciale.

Compania imobiliara Impact Developer & Contractor SA Bucuresti, listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), a afisat in primele trei luni un profit net de 2,17 milioane lei (650.664 euro), de peste 7,2 ori mai mare decat in intervalul similar al anului trecut.

Impact Bucuresti a obtinut anul trecut un profit de 18,29 milioane lei (5,4 milioane euro), in crestere cu 70,6% fata de anul 2005, cand rezultatul net a fost de 10,72 milioane lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri