Compania imobiliara Meinl European Land, cu sediul in Marea Britanie, va investi 700 de milioane de euro pentru constructia a noua centre comerciale in Romania
Compania imobiliara Meinl European Land controlata de banca austriaca Meinl Bank va dezvolta un centru comercial cu o suprafata de circa 60.000 mp spatii de inchiriat in Arad, investitie care se va ridica la 70 de milioane de euro, a anuntat compania.

"Noul centru comercial de la care se asteapta sa aiba un randament de peste 9% din inchirierea spatiilor comerciale marcheaza debutul expansiuni companiei in Romania. Finalizarea proiectului este prevazuta pentru anul 2009", anunta oficialii Meinl.

Compania are in vedere achizitia de proiecte noi, precum si implicarea in dezvoltarea de constructii, in special in sectorul comercial, respectiv parcuri de retail, centre comerciale si hipermarketuri in Rominia si in alte tari. Meinl European Land este intreresata de dezvoltarea unor proiecte si in Letonia si Turcia.

Meinl European Land Limited are are sediul central in Jersey, Marea Britanie si detine proprietati imobiliare in Cehia, Bulgaria, Estonia, Ucraina, Ungaria, Polonia, Romania, Rusia si Slovacia. La sfarsitul anului trecut, compania detinea un portofoliu de 157 de proprietati cu o suprafata totala de circa 873.000 metri patrati.

Investitorul a intrat pe piata romaneasca, in 2004, odata cu preluarea pentru 20 milioane euro a proiectului imobiliar Militari Shopping Center, dezvoltat de compania belgiana Liebrecht & WooD.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri