In mediul extrem de dificial al afacerilor imobiliare, firma americana Baytree Capital Associates a fost aleasa pentru a cauta un cumparator pentru castelul Bran, cunoscut in occident drept castelul lui Dracula, relateaza Reuters, citat de NewsIn
Arhiducele Dominic Habsburg, a carui resedinta se afla in New York, impreuna cu familia sa au angajat aceasta firma privata de investitii pentru a gasi un cumparator pentru castelul Bran si pentru proprietatea inconjuratoare, situata in Transilvania.

"Incearca sa vanda intregul domeniu, insa vor alege cu atentie cumparatorul", a declarat presedintele firmei Baytree Capital Associates, Michael Gardner.

"Proprietarii actuali accepta ideea amenajarii unei anexe a castelului, in interes turistic, insa nu doresc transformarea acestui domeniu intr-un fel de Taram al Vampirilor", a adaugat acesta.

Responsabilul american nu a dorit sa ofere detalii despre pretul de vanzare, insa estimeaza ca va depasi nivelul de 100 de milioane de euro. Campania de marketing va incepe in aproximativ 60 de zile, a precizat Gardner.

Castelul si cladirile auxiliare sunt amplasate pe un domeniu de aproximativ noua hectare, oferta putand fi majorata prin atasarea unor terenuri suplimentare. Domeniul se afla la 20 de minute de un aeroport international care momentan se afla in constructie in apropiere de Brasov.

Asocierea dintre castelul Bran si personajul Dracula a fost facuta in 1897 prin romanul cu acelasi nume al scriitorului irlandez Bram Stoker. Statul roman mai poate opera castelul in regim de muzeu pentru inca doi ani, a declarat Garder.

Castelul a fost construit in 1377, ca fortareata, si a fost oferit familiei regale in 1920. In 1947 a devenit proprietate a statului si a fost transformat in muzeu in 1957.

Guvernul roman a returnat acest domeniu familiei Habsburg in 2006. Gardner a precizat ca procesul de marketing va avea drept tinta fondurile private de investitii si trusturile de investitii hoteliere, insa cumparatorul va fi cel mai probabil un european.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri