Ziua de ieri a fost marcata de doua tranzactii majore pe piata locala de real-estate: fondul de investitii austriac Immoeast a achizitionat parcul de afaceri S-Park din Bucuresti, in timp ce fondul de investitii Europolis a cumparat parcul logistic Cefin Logistic Park Arad (CLPA), dezvoltat de italienii de la Cefin Real Estate
Fondul de investitii austriac Immoeast a achizitionat parcul de afaceri S-Park din Bucuresti, dezvoltat de catre Primavera Development, pentru 101,5 milioane de euro.

Parcul de afaceri S-Park este format din patru corpuri de cladire cu o suprafata de 45.000 metri patrati, cu 2.500 metri patrati spatii de retail si 430 locuri de parcare. Potrivit dezvoltatorilor, la finalizarea lucrarilor care vor avea loc cel mai probabil in luna august, 95% din spatiu va fi inchiriat.
"S-Park se potriveste perfect portofoliului nostru din Bucuresti, unde nu se gaseste nici macar un metru patrat neinchiriat. Proprietatea este o investitie extraordinara pe piata imobiliara si acest lucru este dat si de locatia buna in care se afla", a declarat directorul general al Immoeast, Karl Petrikovics.

Anul acesta, fondul austriac de investitii Immoeast a achizitionat centrul comercial Polus din Cluj (90.000 mp) de la managerul de constructii al proiectului, TriGranit, tranzactie pentru care a semnat un aranjament financiar total de 185 milioane euro. Tot in 2007, Immoeast a devenit proprietarul centrului comercial Euromall din Pitesti (32.000 mp) pentru care a platit 60 de milioane euro, dar si al cladirii de birouri Victoria Park pentru 65 milioane euro.

Europolis, unul din liderii imobiliari din Europa Centrala si de Est, si-a dat mana cu Cefin pentru a dezvolta Cefin Logistics Park Arad (CLPA), astfel incat orasul de la granita Romaniei sa ajunga la cele mai inalte standarde logistice europene.

Amplasat pe una dintre principalele rute care leaga Europa de Marea Neagra, Aradul are un considerabil potential de crestere. CLPA se afla in zona industriala din sudul Aradului. Constructia parcului a inceput acum cateva saptamani si se va incheia in 2008.

CLPA va fi un parc logistic din Clasa A, constituit dintr-o mare cladire depozit si o cladire multifunctionala ce ofera spatii pentru servicii, vanzare cu amanuntul si birouri. Suprafata inchiriabila in cadrul acestei proprietati se ridica la aproximativ 44,160 m² de depozit, 2,200m² de birouri amplasate la mezaninul depozitului, 3,900m² spatii pentru utilizare mixta (birouri, vanzare cu amanuntul) in cadrul cladirii multifunctionale si aproximativ 30,000m² de parcare, in afara de platforma de incarcare a depozitului.

Depozitul se construieste ca o cladire din Clasa A cu facilitati la cel mai inalt nivel regional European. Depozitul va avea un singur nivel si va incorpora si o zona de birouri partajate. Inaltimea de lucru interioara minima va fi de 11.50m, iar pavajului va avea calitatea necesara pentru a sustine sarcini de 6 t/m².

Birourile de la mezaninul depozitului ofera conditii satisfacatoare pentru utilizatorul modern de birouri si vor fi construite din materiale de buna calitate.

Cladirea multifunctionala va fi utilizata in principal ca spatiu de birouri si va oferi servicii cum ar fi cantina, minimarket si dusuri pentru angajati si pentru soferii de camion.

Europolis a investit in CLPA un total de pana la 34 milioane de Euro.

“Suntem foarte mandri sa investim in Cefin Logistics Park Arad, a doua noastra investitie in logistica din Romania, dupa marele success cu Cefin Logistics Park din Bucuresti. Prin aceasta noua investitie, Europolis isi asigura pozitia de lider in segmental logistic din Romania,” declara Bernhard Mayer, Presedintele Consiliului director Europolis.“

„Ne bucuram sa continuam la Arad cooperarea cu Europolis, partenerul nostru de incredere, impreuna cu care am dezvoltat unele dintre cele mai atractive proiecte imobiliare din Romania”, a declarat Stefano Albarosa, Directorul executiv al Cefin Holding.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri