Grupul austriac Warimpex Finanz & Beteiligung a anuntat preluarea pachetului majoritar de actiuni (99,98%) al hotelului de patru stele Golden Tulip Sky Gate, situat in apropierea Aeroportului Henri Coanda, de la Romanian American Enterprise Fund si alti doi actionari importanti, fara a preciza valoarea tranzactiei.
Potrivit Warimpex, hotelul de patru stele Golden Tulip Sky Gate este singura unitate de cazare situata in vecinatatea aeroportului destinata clasei business. Hotelul a fost deschis in anul 2001, iar din 2005 este condus printr-un contract de franciza cu Golden Tulip. Golden Tulip Sky Gate dispune de 108 camere si 3.000 metri patrati de spatii de birouri, care ar putea fi transformati in 70 de camere suplimentare.

"Aceasta achizitie reprezinta primul pas pe piata romaneasca, aflata in plina dezvoltare si intentionam sa ne extindem activitatile aici cu acelasi succes precum in Cehia si Polonia", a precizat directorul general Warimpex, Franz Jurkowitsch.

"RAEF a inceput sa investeasca in acest hotel la sfarsitul anilor ’90, intr-un moment in care explozia din nordul Bucurestiului, a traficului aerian si a industriei ospitalitatii, in general, era greu de prevazut. Aceasta preluare va imbunatati semnificativ calitatea serviciilor oferite de hotel unei clientele destul de constant, dar cu standarde din ce in ce mai ridicate", a declarat vicepresedintele RAEF, Horia Manda.

RAEF este o corporatie americana privata infiintata in 1994, care a detinut participatii, pana nu de mult in DOMO si alte trei institutii financiare nonbancare Motoractive, Domenia Credit si RALFI, aceasta din urma vanduta anul trecut General Electric.

Warimpex este un developer si un grup de investitii imobiliare cu sediul la Viena si birouri locale in Budapesta, Paga si Varsovia. In ultimii 25 de ani, grupul a investit peste 850 de milioane euro in proiecte imobiliare in Europa Centrala si de Est.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri