Piata imobiliara din unele zone ale Bulgariei a ajuns la saturatie, iar investitorii sunt fortati sa renunte la demararea unor proiecte cu toate ca au primit autorizatiile de constructie, informeaza sofiaecho in pagina sa electronica.
Preturile terenurilor din statiunea montana bulgara Bansko dar si din imprejurimi au scazut la jumatate intrucat exista prea multe proprietati la vanzare. Piata imobiliara din orasul Bansko a stagnat de la inceputul anului 2007, iar investitii care valoreaza milioane de euro sunt blocate.

"Agentiile imobiliare si-au inchis deja birourile din Bansko, in timp ce investitorii se gasesc in pozitia de a fi fortati sa reduca preturile terenurilor chiar sub 500 euro pe metru patrat" precizeaza sofiaecho.com, citat de NewsIn.

Locuitorii statiunii bulgare Bansko care au primit proprietati in compensatie pentru terenurile pe care le-au vandut investitorilor sunt nemultumiti din cauza ca nu gasesc clienti pentru inchiriere si nici cumparatori.

In apropiere de orasele Basko si Razlog, terenul agricol se vinde cu 20 pana la 50 euro pe metru patrat, insa nimeni nu se arata interesat sa cumpere. Pretul cerut pentru proprietati rezidentiale in aceasta zona a scazut pana la 1.200 euro pe metru patrat, iar numarul autorizatiilor de constructie eliberate de autoritati a scazut prima data in ultimii doi ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri