Tiriac Imobiliare isi propune sa realizeze investitii de 900 milioane euro pana in anul 2010 in proiecte de real estate, prin intermediul celor 21 de companii din portofoliul sau, atat independent, dar si in colaborare cu companiile Riofisa din Spania sau LBBW Immobilien din Germania, potrivit NewsIn
Planurile de investitii ale Tiriac Imobiliare includ un proiect cu spatii comerciale, rezidentiale si centre de afaceri in Otopeni de 205 milioane euro, un centru de afaceri in cartierul Buzesti de 20 milioane euro, precum si un parc industrial pe autostrada Bucuresti - Pitesti limitrof dezvoltarii proiectului Portland de 25 milioane euro.

"Prin strategia sa Tiriac Imobiliare vizeaza dezvoltarea permanenta prin diversificarea afacerilor si a portofoliului de proiecte, realizarea de sinergii intre cele 21 de companii imobiliare si extinderea in teritoriu", a declarat directorul grupului Tiriac Imobiliare, Constantin Merlusca.

Compania dezvolta in parteneriat cu Riofisa un proiect compus din centre comerciale, locuinte, birouri si hotel in Timisoara. Proiectul va avea o suprafata de 48.500 metri patrati, iar investitia se ridica la 150 milioane euro si va fi finalizata in anul 2009. Tot impreuna cu partenerul spaniol, Tiriac Imobiliare dezvolta un proiect compus din centru comercial, hotel si trei cladiri rezidentiale si de birouri in Brasov dupa o investitie de 150 milioane euro.

Tiriac Imobiliare a investit 70 milioane euro in cartierul Residenz din localitatea Chitila. Proiectul va fi livrat in patru etape, a 14 luni fiecare si se va incheia in mai 2009. Lucrarile la prima etapa, in care se vor construi 234 de de apartamente au inceput in 2006 si se vor finaliza in decembrie 2007, urmand ca a doua etapa sa aiba finalizare in iunie 2008. Cele 480 de apartamente cu unul, doua si trei camere in 48 de cladiri, disponibile in 11 variante, in functie de suprafata, incepand cu 66 metri patrati pana la 178 metri patrati.

Un alt proiect este un club rezidential high-end cu 535 de apartamente in Baneasa de 230 milioane euro.

Printre proiectele companiei se numara Centrul Tiriac din soseaua Nordului, Centrul Nouveau, Centrul Vama Postei din Calea Giulesti, magazinele Praktiker din Brasov si Targu Mures si showroom-urile auto Mitsubishi din Calea Giulesti, Land Rover-Jaguar, Daimler Chrysler si Ford Brasov.

Tiriac Imobiliare este dezvoltator in domeniul de real estate si al constructiilor si face parte din grupul Tiriac Holdings Ltd. Principale investitii ale Grupului sunt concentrate in domeniile financiar-bancar, comert cu autovehicule, proprietati imobiliare si servicii de transport aerian. Tiriac Imobiliare si-a inceput activitatea in anul 1994, odata cu infiintarea Fergus Construct International, prima firma imobiliara a grupului Tiriac Holdings.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri