Constructia de cladiri gigant in Romania se afla inca in faza de proiect, iar in Bucuresti zonele potrivite pentru ridicarea unor zgarie-nori pot fi intrarea prin Pantelimon dinspre Autostrada Soarelui, cartierul Titan, Drumul Taberei, zona Vacaresti si Piata Victoriei, sustin analistii imobiliari.
Lipsa terenurilor din Bucuresti ii obliga pe investitorii sa opteze pentru achizitionarea unor parcele ce permit ridicarea cladirilor cu regim mare de inaltime, sustin consultantii imobiliari. In aceste cazuri piata constructiilor romanesti este deschisa la posibilitatea aparitiei unor structuri de tip zgarie-nori.

"In prezent multe companii imobiliare romanesti au in plan cladiri spectaculoase. O explicatie pentru aceasta noua orientare arhitecturala este ca Bucurestiul isi cauta o arie urbana reprezentativa prin tinuta de afaceri, dar si faptul ca pretul tot mai ridicat al terenurilor ii obliga pe constructori sa creasca regimul de inaltime al constructiilor", a declarat partner managerul companiei imobiliare EuroMetropola, Monica Marin.

Monica Marin da ca exemplu terenurile din zonele centrale ale Capitalei care sunt disponibile intr-un numar foarte mic si al caror pret a cunoscut o crestere importanta in ultimii ani. "O reactie absolut naturala a oricarui constructor care hotaraste sa dezvolte un proiect pe un astfel de teren este aceea de a amortiza investitia intr-un timp cat mai scurt, dar si de a inregistra profit. Acolo unde parametrii zonei permit, dezvoltatorul va cauta sa atinga maximum de suprafata construita, pentru ca mai apoi sa poata tranzactiona aceste spatii la preturi accesibile pentru viitorii clienti. in Bucuresti, dar cu siguranta si in alte orase, terenurile cu PUZ favorabil constructiilor de regim inalt sunt mult mai scumpe decat cele ce nu permit ridicarea unor astfel de imobile", a adaugat Marin.

Decanul Facultatii de Urbanism a Institutului de Arhitectura Ion Mincu, Alexandru Sandu, coautor al Planului de Urbanism General (PUG) al Bucurestiului, sustine ca zonele potrivite si sigure pentru ridicarea unor constuctii inalte pot fi intrarea prin Pantelimon dinspre Autostrada Soarelui, cartierul Titan, Drumul Taberei, zona Vacaresti si Piata Victoriei.

In topul celor mai inalte cladiri din Bucuresti se afla Turnul de incercare al Ascensoarelor (97 metri), urmat de turnul BRD, de 87 m, care a fost finalizat in 2004, iar pe pozitia a treia se afla Hotelul Intercontinental. In prezent, in Capitala, limita de inaltime este inca sub 100 metri.






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri