Preturile locuintelor pe piata rezidentiala din Capitala vor continua sa inregistreze o crestere de circa 10% pana la finalul acestui an, iar pentru urmatorii doi-trei ani analistii imobiliari ai companiei Colliers International estimeaza o rata anuala de crestere cuprinsa intre 15 si 20%.
Cea de-a doua parte a anului in curs va lansa pe piata nu mai putin de 11 proiecte imobiliare care vor aduce in urmatorii ani 3.721 de apartamente intr-o prima faza, potrivit ultimului raport al Colliers International.

Sase din aceste proiecte sunt localizate in zona de nord a Capitalei, care se va dezvolta si mai mult odata ce infrastructura va fi finalizata, iar planul urbanistic pentru Pipera si Voluntari va fi aprobat.

Previziunile companiei imobiliare indica faptul ca rata de vanzare a locuintelor va continua sa creasca in cel de-al doilea semestru din 2007 si nu mai putin de 11.000 de apartamente vor fi tranzactionate atat in complexurile rezidentiale cat si in cladirile vechi.

"Atata timp cat cererea va continua sa fie mai mare ca oferta preturile vor continua sa creasca. Cu 10% pana la finalul acestui an si cu o rata anuala de 15-20% in urmatorii doi-trei ani", se arata in raportul realizat de companie despre piata rezidentiala.

In plus, odata ce vor fi dati in folosinta si cei 400.000 meri patrati de spatii de birouri din nordul Capitalei in urmatorii ani, analistii imobiliari se asteapta ca si piata rezidentiala din zonele in cauza sa se dezvolte mult mai mult.

"Estimam ca odata cu noile oportunitati financiare acordate de institutiile bancare, numarul de locuinte tranzactionate in proiecte imobiliare noi va creste si va ajunge la circa 10.000 unitati anual pana in 2010. Cu toate acestea, totalul de apartamente livrate in aceasta perioada va fi de doar 15.000", se mai arata in raportul Colliers.

Colliers International este un parteneriat de companii de consultanta imobiliara ce opereaza prin 240 birouri in 51 de tari. Partenerul principal este Colliers Macaulay Nicolls Inc. (CMN) cu sediul in Vancouver, Canada.

In Europa Centrala si de Est, Colliers International furnizeaza servicii in Romania, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Rusia, Ucraina, Bulgaria, Serbia si Muntenegru.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri