Compania Nisco Invest aloca peste 30 milioane de euro pentru constructia centrului comercial Akademia Center din Cluj, au anuntat reprezentantii Colliers International, promoterul proiectului.
"Proiectul Akademia Center presupune o investitie totala de peste 30 milioane de euro si insumeaza 41.000 metri patrati suprafata construita. Din aceasta, 18.000 metri patrati reprezinta suprafata inchiriabila", a declarat directorul general al Nisco Invest, dezvoltatorul proiectului, Dan Calin Nistor.

Lucrarile de constructie vor incepe la finele acestui an si se vor finaliza in anul 2009. Proiectul este dezvoltat pe un teren concesionat de la Consiliul Judetean pe o perioada de 49 de ani. Finantarea provine atat din surse proprii cat si din fonduri atrase de la banci. Akademia Center va dispune de supermarketuri, galerii de moda, restaurante, o zona de jocuri si divertisment, precum si o parcare subterana cu peste 300 de locuri de parcare. Noul proiect va fi un centru multifunctional, care pe langa spatiile de retail si servicii, va oferi si spatii de birouri de clasa A, dar si spatii medicale, amplasate la nivelele superioare.

Compania Nisco Invest este o societate cu capital integral privat, romanesc, ce activeaza in domeniul dezvoltarii de proiecte imobiliare si face parte dintr-un grup de opt firme prezente pe piata locala incepand cu anul 1990. Anul trecut grupul de firme a inregistrat o cifra de afaceri de 23,5 milioane de euro.

Nisco Invest are in derulare in acest moment o investitie in Satu Mare constand intr-un imobil situat in centrul orasului. Nisco City Center este o investitie in valoare de 2,5 milioane euro, ce cuprinde spatii comerciale, bancare, birouri si locuinte. Constructia va avea subsol, parter si sapte etaje, o suprafata de 5.170 metri patrati. Compania isi propune sa dezvolte un alt proiect imobiliar in zona Sancraiu de Mures, unde detine un teren care se intinde pe o suprafata de 2,5 hectare.

Colliers International este un parteneriat de companii de consultanta imobiliara ce opereaza prin 241 birouri in 54 de tari. Partenerul principal este Colliers Macaulay Nicolls Inc. (CMN) cu sediul in Vancouver, Canada. In Europa Centrala si de Est, Colliers International furnizeaza servicii in Romania, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Rusia, Ucraina, Bulgaria, Serbia si Muntenegru. CMN reprezinta cel mai mare membru al Colliers International, cu venituri de peste 1,4 miliarde de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri