Cel putin 14 companii internationale au anuntat pentru 2008 investitii de 2,4 miliarde de euro pe piata imobiliara din Romania, urmand sa dezvolte in special proiecte rezidentiale si comerciale, a declarat citat de NewsIn, directorul companiei More International Invest, Ilias Papageorgiadis.
"In aceasta toamna, la Expo Real Munchen din Germania, a doua expozitie internationala ca amploare din sectorul de real estate, am avut intalniri cu 129 de companii internationale, cu renume in real estate, din 30 de tari, care si-au aratat interesul de a investi in Romania in diverse sectoare. In urma contractelor semnate, 14 companii si-au aratat interesul pentru piata imobiliara din Bucuresti si din alte orase mari ale tarii. Cererile acestor companii de a investi in dezvoltarea de proiecte rezidentiale, cladiri de birouri, centre comerciale, hoteluri, centre de logistica, industrial, depozite, fabrici, terenuri agricole si in intravilan, atat in Bucuresti cat si in alte orase ale tarii, se ridica la peste 2,4 miliarde de euro", a mai spus Papageorgiadis.

Potrivit acestuia, printre cele 14 companii care vor aloca fonduri pentru investitii pe piata de real estate din Romania se numara atat dezvoltatori finali, fonduri de investitii, firme contractoare, cat si firme de brokeraj, consultanta si arhitectura, constructii, project management, dar si banci. Printre orasele vizate de investitori se numara, in afara Capitalei, si Constanta, Iasi, Brasov, Sibiu, Oradea, Arad, Cluj si Timisoara. Investitiile merg in procent de 70% catre dezvoltarea de centre comerciale, 20% catre zona rezidentiala si doar 10% catre spatii industriale.

"Dupa integrarea in Uniunea Europeana, Romania a devenit cel mai fierbinte punct pe harta Europei de sud - est, investitorii straini fiind atrasi de zonele mai putin exploatate, care abia acum incep sa se dezvolte, precum si de segmentele imobiliare care sunt foarte solicitate – rezidential, office si comercial. Din totalul sumei alocate pentru Romania de cele 14 companii, doar 900 de milioane se vor indrepta catre dezvoltari imobiliare in Capitala", a adaugat directorul companiei More International Invest.

Compania de consultanta si intermediere imobiliara More International Invest, activa pe piata din 2004, a participat in luna octombrie, ca expozant, la Expo Real Munchen din Germania, eveniment care a reunit aproximativ 2.800 de companii din 40 de tari. More colaboreaza astazi pe piata imobiliara romaneasca cu peste 34 de fonduri de investitii din 11 tari. De la prima tranzactie incheiata in septembrie 2004, More a participat ca broker sau consultant in tranzactii imobiliare valorand peste 300 de milioane de euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri