CTP Invest Romania va investi in urmatorii doi ani peste 100 milioane euro in trei proiecte industriale in Bors, Pitesti si Cluj, reprezentand 13% din totalul investitiilor pe care compania ceha le va dezvolta in urmatoarea perioada in Europa Centrala si de Est.
Dezvoltarea pentru primul proiect, situat in Bors - Oradea, va incepe in prima parte a anului 2008, primele module inchiriabile urmand sa fie livrate pana la sfarsitul anului. Pentru cel de-al doilea proiect, situat in zona Pitesti, prima etapa a proiectului va fi finalizata cel tarziu in a doua jumatate din 2009. Al treilea proiect, dezvoltat in zona Cluj, va dezvolta primele module inchiriabile pana la sfarsitul lui 2009.

Costurile totale pentru achizitia celor trei terenuri s-au ridicat la 4-5 milioane euro. Banii necesari pentru dezvolatrea proiectelor realizate de CTP Invest Romania nu provin din finantari de pe piata bancara, ci din surse proprii, venituri din chirii sau o posibila listare la bursa a companiei mama.

"Pentru dezvoltarea proiectelor din Romania, CTP Invest a achizitionat pana in prezent peste 60 ha teren. Suprafetele construite se vor livra gradual, depinzand de ritmul de absorbtie al pietei. Avand in vedere marimea proiectelor dezvoltate, primul parc industrial de dimensiuni mari ar putea fi finalizat integral in circa trei ani", sustine Laurentiu Catalin Hanu, Business Development Manager CTP Invest.

CTPark Bors
va fi dezvoltat la opt kilometri de centrul municipiului Oradea in urma unei investitii de circa 19,5 milioane euro. Suprafata totala a parcului va fi de aproximativ 7 hectare, aria construita in prima etapa va fi de peste 34.000 metri patrati, suprafata modulelor inchiriabile variind intre 1.150 si 10.368 metri patrati. Parcul va fi livrat pana la finele lui 2008.

Al doilea proiect CTPark, CTPark Pitesti va avea peste 24 de hectare, suprafata construita la finalizare de peste 100.000 metri patrati, iar in prima etapa vor fi livrati 31.680 metri patrati suprafata construita. Proiectul va necesita in prima etapa investitii aferente de circa 18 milioane euro si costurile pentru dezvolatarea infrastructurii.

Ultimul proiect, CTPark Cluj, va dezvolta primele module inchiriabile pana la finele lui 2009 prin investitii de circa 50 milioane euro.

Proiectele din Romania sunt parte din reteaua dezvoltata sub marca CTPark Network, un concept unic de parcuri industriale si de afaceri, amplasate in locatii strategice. Toate proprietatile sunt proiectate, construite si intretinute de catre CTP, fiind realizate prin finantare proprie.

CTP Invest a intrat pe piata din Romania la sfarsitul lui 2006, odata cu decizia actionarilor de a se extinde pe piata Europei de Est. In prezent CTP Invest are 25 de parcuri industriale si logistice in zona Europei Centrale si de Est. CTP Invest are peste 1,2 milioane mp proprietati construite si un portofoliu de terenuri insumand 6,5 milioane mp. Investitiile totale din zona Europei Centrale depasesc 1 miliard de euro, CTP avand o cota de piata de 53% din totalul dezvoltarilor industriale din Republica Ceha (peste 80% din proprietatile industriale situate in afara orasului Praga).

CTP este un dezvoltator si un investitor international cu sediul central in Olanda. Grupul de companii de care dispune este format din CTP Invest, un specialist in dezvoltarea si managementul proprietatilor, CTP Products, divizia de manufactura si, recent infiintatul fond de investitii CTP Property. Invest inseamna concepte si nu doar cladiri. Developer lider in orasele din teritoriu, CTP Invest este cunoscut pentru reteaua integrata CTPark Network, complexul de birouri Spielberk Office Centre din Brno si proiectele Axis Office Park din Ostrava si Modrice.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri