Atrium Centers a obtinut autorizatia de constructie a unui mall in Arad cu o suprafata totala de aproximativ 67.000 metri patrati care va beneficia si de 1.000 de locuri de parcare, investitie estimata la 72 milioane euro.
" (...) acesta este cel de-al doilea proiect Atrium Centers care a obtinut autorizatia de constructie in ultimele sese luni, dupa cel din Cluj. In scurt timp, vom face public si numele contractorului general al proiectului nostru din Arad, urmand ca lucrarile de constructie sa fie demarate imediat", a declarat managing director Atrium Centers, Michael Israeli.

Valoarea estimata a investitiei in Atrium Center Arad se ridica la 72 milioane euro, urmand ca lucrarile de constructie sa fie finalizate in primul trimestru al anului 2009. Reprezentantii companiei estimeaza ca in ceea ce priveste dezvoltarea celorlalte doua centre comerciale, din Baia Mare si Satu Mare, vor obtine autorizatiile pana in al doilea trimestru al anului viitor, iar lucrarile de constructie pot fi demarate in luna mai.

Activitatea de leasing pentru Atrium Center Arad va fi coordonata de compania de consultanta imobiliara DTZ Echinox, care a stabilit deja mai multe contacte cu retaileri nationali si internationali prezenti in Romania dar si promisiuni din partea unor retaileri internationali dornici sa intre pe piata locala. "Estimam ca, pana la inceputul anului 2008, peste 40% din suprafata Atrium Center Arad va fi deja inchiriata", sustine seful departamentului de Retail al DTZ Echinox, Oana Iliescu.

Atrium Centers si-a anuntat lansarea oficiala pe piata romaneasca de real estate in luna mai a acestui an, urmand sa dezvolte centre comerciale in Cluj, Arad, Baia Mare si, ulterior, in Satu Mare. Valoarea totala a investitiilor planificate de companie se ridica la 300 peste milioane euro, in timp ce planul investitional pentru Romania din urmatorii ani este estimat la aproximativ 900 milioane euro. Atrium Centers este un nou brand al grupului britanic de investitii si servicii financiare Dawnay Day, avand ca misiune dezvoltarea unor centre comerciale si de divertisment de ultima generatie in Romania si in tarile invecinate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri