In municipiul Arad vor fi construite pana in 2012 mai multe complexe comerciale, iar valoarea investitiilor estimata de autoritatile locale depaseste 600 milioane euro, scrie NewsIn.
Potrivit celor afirmate, marti, de primarul municipiului, Gheorghe Falca, odata cu finalizarea acestor investitii, Aradul va deveni al doilea oras din tara in privinta numarului de complexe comerciale.

„Avem deja foarte bine definite centrele comerciale la toate iesirile din muncipiul Arad. O parte dintre ele vor functiona si in interiorul orasului. In momentul in care vom avea ultimul mall, care va fi finalizat in anul 2012, Aradul va fi unul dintre orasele cu cele mai multe centre comerciale. Acest lucru ne va ajuta la dezvoltarea economica, la creearea de noi locuri de munca. Totodata, impozitele de la aceste centre comerciale care intra in bugetul local sunt foarte mari“, a declarat Gheorghe Falca.

Astfel, in vestul orasului, in imediata apropiere a Zonei Industriale Vest, „RED“ a demarat lucrarile de constructie la cel mai mare centru comercial din Arad - „Armonia“. Cu o suprafata totala de 112.500 mp, „Armonia“ va include hypermarketul „Carrefour“, cu o galerie de peste 80 de magazine si restaurante.

Cea mai mare investitie care se va derula in nordul municipiului Arad apartine companiei austriece „Delta“, care si-a anuntat intentia de a aloca 300 de milioane de euro pentru un proiect imobiliar, care va cuprinde atat zone comerciale, cat si spatii de birouri si rezidentiale, pe o suprafata totala de 52 de hectare. Lucrarile vor incepe in toamna acestui an si vor fi incheiate in 2009. Complexul se va numi „North Gate Park“ si va cuprinde un mall cu suprafata de 50.000 de metri patrati, cladiri pentru birouri, spatii pentru logistica, dar si locuinte. De asemenea, pe suprafata totala de 520.000 de metri patrati vor fi construite si centre comerciale specializate pentru materiale de constructii, mobila sau reprezentante auto. Proiectul mai include un motel, ateliere auto, o statie pentru carburanti si un centru de activitati de recreatie.

Totodata, in zona Statiei CFR Arad va fi ridicat centrul comercial „Atrium“, o investitie a grupului britanic „Dawnay Day“. „Atrium Center Arad“ va cuprinde aproximativ 150 de magazine si un supermarket. Suprafata totala construita va ajunge la 68.000 mp si va cuprinde si o parcare de peste 200 de locuri. Valoarea totala a investitiei in „Atrium Center Arad“ se ridica la peste 50 milioane de euro. Lucrarile de constructie vor fi incepe in cursul acestui an, iar deschiderea centrului este planificata pentru ultimul trimestru al anului 2008.

In partea de sud a Aradului, va fi ridicat construit centrul comercial „Ice Plaza“, beneficiar fiind „Ice Property“ SRL. Complexul va cuprinde un hypermarket si un centru commercial.

Si compania „Africa-Israel Investments“ a cumparat un teren cu o suprafata de 8,1 hectare, la Arad, unde va investi 50 de milioane de euro in constructia centrului comercial „Arad Palace“. Mall-ul va avea o suprafata de 50.000 de metri patrati si va fi finalizat in 2009. Dezvoltatorii intentioneaza sa extinda proiectul cu 75.000 mp, unde va fi construita o cladire de birouri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri