Schreider cere desagubiri in valoare de 33,5 milioane euro. Plangerea acestuia are drept baza o optiune privind achizitia unei participatii de 25% din proiectul din Romania, unde constructia a demarat in urma cu cateva luni.

Elbit afirma ca magnatul nu a platit pentru aceasta optiune.

Surse din cadrul companiei Elbit, care este controlata de catre Moti Zisser, a declarat ca aceasta plangere nu are nicio baza legala, precizand ca optiunea fusese intradevar prelungita insa a expirat la sfarsitul anului trecut.

Optiunea ar fi fost oferita lui Schreider la un pret cu mult sub valoarea reala, care a inceput sa creasca odata ce proiectul a inceput sa fie construit. Elbit a adaugat ca momentan nu mai cauta un partener pentru finalizarea proiectului.

Complexul Casa Radio este unul dintre cele mai mari proiecte ale companiei Elbit din Europa, afirma Haaretz, investitia fiind estimata la aproximativ un miliard de dolari.

Elbit a cumparat o participatie de 75% din acest proiect, care va fi finalizat in sase ani.

Guvernul roman detine 15% din proiect, iar restul de 10% este detinut de catre o companie turceasca.

Complexul se va intinde pe 360.000 de metri patrati si va contine un mall si un centru de ingrijire personala cu o suprafata de 132.000 metri patrati, unul dintre cele mai mari din Europa.