ProLogis, proprietar, administrator si dezvoltator de spatii de depozitare si distributie a inchiriat 57.000 mp spatiu de acoperis companiei de electricitate Southern California Edison, in cadrul unui nou program de generare a energiei solare al companiei de utilitati.
In faza initiala a acestui program, Southern California Edison (SCE) va inchiria aproximativ 57.000 mp de spatiu de acoperis in cadrul Kaiser Distribution Park detinut de ProLogis in Fontana, California. Aceasta suprafata va fi utilizata pentru instalarea si operarea panourilor solare, care pot genera suficienta electricitate pentru alimentarea unui numar de 1.426 de gospodarii.

Dupa faza initiala, care va include cinci pana la zece instalari suplimentare si care se preconizeaza ca va avea loc pana la sfarsitul anului 2008, compania de utilitati isi va lansa proiectul de energie regenerabila, care isi propune instalarea de panouri solare de 50 MW pe an, pana la un nivel total de 250 MW – cea mai mare unitate de acest gen din SUA. Fiecare instalare individuala va avea 1-2 MW.

"Acest proiect are potentialul de a deveni un program inovator in domeniul producerii de energie solara. Asteptam cu interes sa le furnizam spatiu suplimentar pe acoperis pe masura ce proiectul ia amploare, actiune ce sustine propriile noastre obiective de dezvoltare durabila si valorifica totodata activele existente", a declarat Jeffrey H. Schwartz, presedinte ProLogis.

Toata energia electrica provenita din panourile solare va fi directionata catre reteaua electrica din zona si va contribui la satisfacerea necesarului de energie din California de Sud. Fiind cel mai mare proprietar industrial si dezvoltator din California de Sud, ProLogis are capacitatea de a satisface cerintele SCE si va contribui la indeplinirea obiectivelor programului prin furnizarea de spatii largi de acoperis – compania detine 180 de unitati de distributie pe teritoriul SCE, cu o suprafata de aproximativ patru milioane mp, cea mai mare parte fiind eligibila pentru programul SCE.

ProLogis detine de asemenea un total de un megawatt constand in proiecte de panouri solare instalate sau in curs de dezvoltare in Europa. In cadrul Chanteloup Park, detinut de ProLogis in Franta, compania a instalat pe acoperis panouri solare care genereaza electricitate, alimentand reteaua electrica locala din Franta. In Spania, in cadrul Penedes Park, compania a instalat panouri solare de ultima generatie, din silicon amorf, care produc electricitate utilizand un spectru mai larg de lumina decat tehnologia traditionala cu cristale, permitand astfel obtinerea unui randament maxim.

"Experienta obtinuta pana in prezent in Franta si in Spania ne-a aratat ca putem utiliza in mod eficient panourile solare instalate pe acoperisuri pentru a produce energie regenerabila, ecologica, ce satisface cerintele comunitatilor locale si in acelasi timp contribuie la cresterea rentabilitatii proprietatilor noastre. Acordul nostru cu SCE este primul de acest gen in SUA si pune bazele unor programe similare pe tot teritoriul acestei tari. Cu peste 46 milioane m2 pe spatii de acoperis in intreaga lume, vedem un potential semnificativ in valorificarea energiei solare", a declarat directorul general de constructii globale in cadrul ProLogis, Jack Rizzo.

Southern California Edison, o companie a grupului Edison International, este un important furnizor de electricitate din California, deservind o populatie de peste 13 milioane, prin intermediul a 4,8 milioane de conturi de client, pe o suprafata de 130.000 kmp, in partea centrala, de coasta si de sud a Californiei. Compania asigura aproximativ 12,5 miliarde de KWh de energie regenerabila pe an.

ProLogis este un important proprietar, manager si dezvoltator de spatii de depozitare si distributie, cu operatiuni pe 118 piete din America de Nord, Europa si Asia. Societatea detine 36,3 miliarde dolari de active, in proprietate, administrare si aflate in curs de dezvoltare, care includ 47.4 milioane mp, in 2.773 proprietati, la 31 decembrie 2007. Printre clientii ProLogis se numara producatori, firme de retail, societati de transport, furnizori de servicii logistice si alte societati cu activitati de distributie la scara larga. Cu sediul in Denver, Colorado, ProLogis are peste 1.500 de angajati in intreaga lume.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri