Dupa modelul american, multe proiecte rezidentiale aplica tarife mai mari la apartamentele de la etajele superioare, preturile crescand in medie cu 100 de euro pe metru patrat, cu cat locuinta este mai aproape de acoperis. Astfel, apartamentele de la ultimul etaj din complexurile rezidentiale noi pot fi cu pana la 20% mai scumpe decat cele de la etajele inferioare, sunt de parere reprezentatii companiei Ram Global.
“Inaltimea maxima a turnurilor posibil de construit in Capitala este dictata de conditiile hidrogeologice, de conditiile de amplasament, de distanta fata de culoarele aeriene, de proiect si, nu in ultimul rand, de incadrarea in ansamblurile istorice. Regimul de inaltime al oricarei constructii foarte inalte din Bucuresti este reglementat prin Plan urbanistic Zonal si Plan urbanistic de Detaliu”, explica Lorin Nicolae, arhitectul proiectului Casablanca Residence, dezvoltat de Ram Global.

Dupa ce dezvoltatorul gaseste o zona in care solul permite astfel de constructii, mai ramane ca si Planul Urbanistic Zonal si Planul Urbanistic de Detaliu sa reglementeze o astfel de constructie. Daca zona indeplineste si aceasta conditie, urmeaza ca dezvoltatorul sa ia o serie de masuri de siguranta antiseismice, pentru care este nevoie de o investitie consistenta.

Ansamblul Casablanca Residence, dezvoltat de compania Ram Global Group, va fi construit in apropiere de parcul Titan, pe o suprafata de 36.000 mp si va fi compus din sapte cladiri de cate 18 etaje.

„Turnurile au fost prevazute cu fundatii speciale (piloti, barete), pereti structurali si placi beton armat. Sistemul constructiv ales ce foloseste diafragme de beton armat este cel mai sigur in caz de seism, asigurand deplasari orizontale minime, deci reducand pagubele in interiorul apartamentelor, in special ale celor aflate la etajele superioare” , declara arhitectul proiectului Casablanca Residence.

Zonele unde specialistii au anuntat ca solul si arhitectura permit constructia de cladiri inalte sunt zona Piata Victoriei, zona Vacaresti, cartierele Titan si Drumul Taberei si intrarea in oras prin Pantelimon, dinspre Autostrada Soarelui. Constructii de tip zgarie-nori s-ar putea ridica si la periferia Bucurestiului, dar, in prezent, acestea reprezinta proiecte inca nedemarate.

„In Capitala, limita de inaltime este, inca, de 100 metri si se anunta depasirea ei in curand prin cateva proiecte in curs de finalizare. Valoarea terenurilor din aceste zone este mai mare si preturile cresc direct proportional cu regimul de inaltime mentionat in PUZ. In plus, constructorii explica faptul ca o cladire mai inalta implica o investitie mult mai mare in structura de rezistent”, adauga Nicolae.

Arhitectul proiectului Casablanca Residence este de parere ca dorinta roamanilor de a locui la inaltime a pornit de la o moda specifica spatiilor de birouri, dar care s-a extins si catre complexurile rezidentiale.

„A locui la inaltime presupune o serie de avantaje mai mult sau mai putin practice: privelistea asupra orasului este spectaculoasa, poluarea fonica si cea atmosferica sunt reduse in mod considerabil. De altfel, apartamentele situate la ultimul etaj sunt cautate, pentru ca sunt singurele in care peretii pot fi modificati dupa bunul plac, generand spatii ofertante, intimitate si liniste, fara a avea alti vecini deasupra si, nu in ultimul rand, pentru ca acestea sunt proiectate cu terase spatioase, chiar sub cerul liber”, a incheiat Lorin Nicolae.

Ram Global Group activeaza pe piata din Romania inca din anul 1996, desfasurand proiecte imobiliare rezidentiale si comerciale. Echipa de management a grupului are o experienta de 30 de ani in proiecte rezidentiale si comerciale in Canada, Europa si Israel. Pana in acest moment, grupul a investit peste 160 milioane de euro in proiecte rezidentiale si cladiri de birouri in Bucuresti si Ploiesti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri