Chayton Capital, Arca East Invest si DTZ Echinox vor investi peste 110 milioane euro in Bucuresti, intr-un parc de afaceri care urmeaza sa fie finalizat in anul 2010.
“Este esential pentru orice companie sa i se ofere toate conditiile pentru a-si centraliza intreaga atentie asupra obiectului sau de activitate si sa nu fie nevoita sa se preocupe de probleme administrative si locative. Alegand sa isi stabileasca sediul la Swan Office Park, o companie se va bucura de toate beneficiile ce deriva din amplasarea intr-un mediu de afaceri dinamic. In momentul finalizarii Swan Office Park promite sa devina unul din principalele repere pe segmentul de birouri din Capitala”, a declarat Carl Georg Zwerenz, Managing Partner al Arca East Invest.

Chayton Capital, Arca East Invest si DTZ Echinox au anuntat inceperea lucrarilor pe santierul unuia dintre cele mai mari parcuri de afaceri din Bucuresti - Swan Office Park. Cu 55.000 mp suprafata totala si 46.900 mp suprafata utila de spatii pentru birouri. Proiectul cuprinde cinci cladiri – trei blocuri de cinci etaje, unul de sase etaje si unul de douasprezece, al caror parter va fi dedicat activitatilor de retail si entertainment.

“Swan Office Park – Pipera este prima noastra investitie semnificativa in Bucuresti si o componenta importanta a portofoliului nostru din Europa Centrala si de Est. Romania este o parte strategica a planului nostru de dezvoltare regionala, intrucat planificam si alte proiecte aici pentru anii ce urmeaza.” a declarat Managing Partner la Chayton Capital LLP, Neil Crowder.

DTZ Echinox a fost desemnata agent exclusiv de inchirieri pentru acest proiect dezvoltat in parteneriat de catre Chayton DUNA Fund Property, ca investitor, si Arca Holding, ca developer.

„In contextul unei piete care continua sa devina din ce in ce mai competitiva, noi consideram lansarea proiectului Swan Office Park ca fiind inceputul unei povesti de succes, bazate pe cele mai inalte standarde calitative”, a afirmat Director Executiv al DTZ Echinox, Tim Wilkinson.

Investkredit Bank (Viena) a fost mandatata sa aranjeze finantarea proiectului, indeplinind totodata si functia de Agent de Facilitate in numele unui consortiu de banci din care mai face parte Bank Austria Creditanstalt, consortiu care a acordat companiei de proiect imprumuturi in valoare totala de 92.750.000 euro.

"Ne exprimam satisfactia de a fi aranjat impreuna cu un dezvoltator experimentat finantarea unui proiect de referinta pe piata spatiilor de birouri din Bucuresti. Totodata, ne reafirmam angajamentul de a finanta in continuare in Romania proiecte comerciale de calitate superioara si de a oferi dezvoltatorilor imobiliari solutii de finantare flexibile" a afirmat vicepresedintele in cadrul reprezentantei Investkredit Bank din Romania, Christian Turcu.

Din punct de vedere tehnic proiectul prevede spatii deschise care pot fi compartimentate conform configuratiilor dorite de ocupanti. Toate birourile sunt dotate cu sisteme complexe de climatizare HVAC qvadritubulare si sprinklere. Viitorii ocupanti vor avea la dispozitie o infrastructura completa IT&C si conectare la liniile telefonice internationale. Spatiul de parcare va fi organizat pe doua nivele in subteran plus o parcare la exterior pentru vizitatori, cu un numar total de circa 1.000 de locuri intr-un procentaj de 1:40 mp suprafata neta. Atat spatiile pentru birouri cat si cele pentru parcare vor beneficia de un sistem de securitate cu monitorizare totala si management ultramodern al proprietatii. Pentru facilitarea accesului spre zona, va functiona o linie particulara de transport care va lega parcul cu principalele destinatii din centrul Capitalei.

Swan Office Park este amplasat in zona Pipera, aproape de Vodafone Pipera, North Gate si North Center, la 4 km nord de centrul Capitalei in directia Aeroportului Henri Coanda – Otopeni. Zona Pipera se afirma ca una dintre zonele de afaceri in plina dezvoltare, cumuland mai mult de 40% din proiectele aflate in curs de finalizare. Capacitatile de transport public sunt bine reprezentate incluzand statiile de metrou Aurel Vlaicu si Pipera aflate la o distanta de 8 minute de mers pe jos. Proiectul va beneficia de linia privata de autobuze Swan Bus, care va asigura legatura parcului cu principalele noduri de circulatie din Bucuresti.

Wolf Theiss a sprijinit proiectul Swan Property SRL, ca obiectiv cu scop dedicat aflat in mod indirect in proprietatea Chayton Duna Property Fund LLP si Arca Eastinvest, cu finantarea acestei dezvoltari de mare anvergura de peste 110 milioane Euro.

"Aceasta afacere imobiliara de 92.750.000 Euro este cea mai importanta realizata pana in prezent in Romania. Negociere financiare si dimensiunile afacerii pentru acest masiv proiect de constructii a constituit un obiectiv interesant si pasionant si asteptam cu interes sa vedem rezultatul final in 2010" a declarat asociatul principal al firmei Wolf Theiss pentru Bucuresti si responsabil local cu negocierea si concluderea afacerii, Cristian Vlaicu.

Compania Summa desemnata antreprenor general pentru proiectul Swan Office Park. SUMMA Europe Contracting este una dintre cele mai mari companii de constructii si dezvoltari imobiliare din Romania si considerata una dintre cele mai moderne si inovatoare companii de pe piata romaneasca a constructiilor.

Chayton Capital intentioneaza sa realizeze beneficii superioare prin investitii oportune in afaceri imobiliare.Fondul de investitii de 115 milioane de euro, Duna Fund, lansat initial de catre Chayton Capital, este in totalitate dedicat investitiilor, portfoliul sau fiind diversificat pe teritoriile Bulgariei, Croatiei, Ungariei si Romaniei. Fondul cuprinde proprietati comerciale, rezidentiale si terenuri strategice pentru dezvoltari.Chayton Capital se pregateste in prezent sa lanseze fondul Sava Fund, care va avea drept targeturi pietele din Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Ungaria, Romania, Serbia si Slovenia. The tarfet markets for the Fund include Bulgaria, Croatia, the Czech Republic, Hungar, Romania, Serbia si Slovenia.Birourile Chayton Capital sunt amplasate in Bucuresti, Sofia si Londra.

Arca East Invest este o companie de dezvoltare cu sediul in Bucuresti si asigura servicii de Development management, Project management, Co-Investor si Vanzari. De curand, Arca a fost consultant pentru parcul Sema Park din Bucuresti. Membrii seniori ai echipei au experienta pe piete cum ar fi cele din Austria si Germania.In prezent, Chayton Capital colaboreaza cu Arca in dezvoltarea unui mare proiect de spatii comerciale si de birouri in Pipera, zona in rapida dezvoltare din nordul Bucurestilor, Arca East Invest fiind de asemenea partenerul de dezvoltare al proiectului Swan Constanta.

DTZ este o companie in domeniul asistentei si consultantei imobiliare. Cu 200 de birouri in 163 de orase, DTZ asigura servicii integrate de agent, de consultanta de corporatie, brokeraj, evaluari, finantari corporative, managementul proprietatilor si cercetarea pietei. In noiembrie 2002, dupa noua ani de activitate pe piata imobiliara din Romania, Echinox Consulting a incheiat un acord de parteneriat cu compania multinationala DTZ, una dintre firmele leader pe plan international in domeniul imobiliar, Echinox Consulting devenind reprezentantul local al DTZ sub denumirea de DTZ Echinox. DTZ Echinox asigura o gama larga de servicii pentru investitori, ocupanti si proprietari pe toate sectoarele pietei imobiliare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri