Numarul apartamentelor si terenurilor scoase la vanzare in Bucuresti a crescut cu 58% in luna iunie, inregistrand pentru prima data in ultimii ani o inflatie de oferte imobiliare, atat pentru apartamente cat si pentru terenuri, se arata in monitorizarea realizata de anunturiparticulari.ro.
Cele mai multe apartamente scoase la vanzare au fost cele cu doua camere, in luna iunie fiind inregistrate 1.538 de oferte pentru acest segment de imobile, cu 50% mai multe decat in luna mai.

„Oferta de pe piata imobiliara din Bucuresti a inregistrat in ultima luna maxime istorice si in ceea ce priveste terenurile scoase la vanzare de proprietari, respectiv 956 de oferte in luna iunie, fata de 508 in luna mai. Cresterea alarmanta a numarului de oferte scoase pe piata a influentat si preturile solicitate de proprietari. Pretul apartamentelor din Bucuresti a scazut in luna iunie cu procente cuprinse intre 1,5% si 6,2% fata de luna mai” a declarat Silvia Vilceanu, General Manager anunturiparticulari.ro.

Pretul mediu al unui apartament cu doua camere a fost in luna iunie de 114.000 de euro, in scadere cu 2.000 de euro fata de luna mai, potrivit monitorizarii.

„Totusi, in ciuda scaderii pretului in ultima luna, apartamentele cu doua camere raman cu 34% mai scumpe in luna iunie 2008 fata de iunie 2007, cand pretul mediu a fost de 85.000 de euro. Aceeasi tendinta se manifesta si pe celelalte segmente de piata. Pretul unei garsoniere a scazut fata de luna mai cu 5%, de la un pret mediu de 76.000 de euro la unul de 72.000 de euro. Pentru un apartament de trei camere proprietarii solicita in luna iunie un pret mediu de 148.000 de euro, cu 4.000 de euro mai putin decat in luna precedenta”, a adaugat Silvia Vilceanu.

Cea mai mare scadere, de 6,2%, a fost inregistrata pentru apartamentele cu patru camere. Pretul mediu al unui apartament a scazut de la 192.000 euro in luna mai la 180.000 de euro in luna iunie, dar valoarea de piata este in continuare cu 20% mai mare decat in aceeasi luna din anul trecut.

„Trendul descrescator al preturilor pentru apartamente este unul fara precedent in ultimii ani. Desi scaderea din aceasta luna a preturilor nu este una dramatica, ea confirma blocajul inregistrat pe piata in aceasta perioada si este de asteptat sa continue ajungand in toamna pana la nivelul mediu al preturilor inregistrat anul trecut”, a incheiat managerul anunturiparticulari.ro.

Anunturi Particulari este un serviciu oferit de Agentie.NET, firma specializata in servicii dedicate pietei imobiliare. Serviciul a fost lansat in anul 2001 si consta in monitorizarea tuturor anunturilor imobiliare publicate de persoanele particulare in presa scrisa si pe internet, 500 si 4.000 de anunturi imobiliare publicate zilnic de particulari, dintre care o medie de 700 anunturi contin oferte aparute pentru prima data.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri