Numarul de unitati locative noi oferite spre vanzare in zona de est a Bucurestiului se ridica in prezent la 14.215 de unitati, pana la sfarsitul anului fiind asteptata livrarea a 1.811 de unitati in 11 proiecte rezidentiale, arata un studiu al companiei de consultanta imobiliara MediaCity.
Pentru anul urmator sunt anuntate 6.639 de unitati repartizate in 16 dezvoltari rezidentiale, iar pentru anul 2010 sunt promise 3.065 de livrari. Studiul a luat in considerare ansamblurile rezidentiale noi anuntate pana in prezent de catre dezvoltatori si care mai au disponibile locuinte la vanzare.

"Dezvoltatorii vor continua sa activeze pe piata imobiliara din Romania atata timp cat isi conserva o marja de profit din vanzare de peste 30%", a declarat Andrei Sandu (foto), General Manager al companiei MediaCity.

Pretul mediu pe metrul patrat construit in zona de est a Capitalei este de 1.419 euro plus TVA, variind intre 1.236 euro plus TVA in zona Theodor Pallady si 1.582 euro plus TVA pentru locuintele noi din zona Vitan.

„Constructiile aflate in derulare sunt efectuate, in general, pe terenuri achizitionate in anii precedenti la preturi mult mai mici, ceea ce le permite inca dezvoltorilor sa construiasca in conditii de profitabilitate.Un teren in zona Titan pentru care se achitau in urma cu trei ani 200 euro pe mp poate fi tranzactionat acum cu 1.500 euro pe mp”, se arata in studiul MediaCity.

Acelasi studiua arata ca, pentru zona de est, preturile sunt inca rentabile atat pentru dezvoltator, cat si pentru cumparator, care are de ales intre achizitionarea unui astfel de apartament si un apartament amplasat intr-un imobil vechi, care in zona Camil Ressu se vinde in medie cu 1.550 euro pe mp.

MediaCity este o companie de consultanta imobiliara specializata in solutii pentru segmentele rezidential, office si terenuri, prezenta de 12 ani pe piata de real estate. Din grupul de firme MediaCity mai fac parte CreditTeam, broker de credite si City Constructions, unul din liderii in domeniul hidroizolatiilor profesionale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri