Fondul de investitii HSBC’s European Active Real Estate Fund (HEAREF) a achizitionat, de la Gheorghe si Dorina Iaciu, 50% din actiunile Expo Market Doraly SRL, urmand sa adauge la suprafata complexului 35.000 mp construiti, a anuntat compania.
Fondul de investitii HEAREF si Gheorghe si Dorina Iaciu vor opera si dezvolta Parcul Comercial situat in partea de est, de o parte si de alta a DN2, la 8 km de oras.

Complexul Expo Market Doraly cuprinde o suprafata de 55.000 de metri patrati construiti cu planuri de dezvoltare a inca 35.000 de metri patrati.

„ Este prima tranzactie pe care am incheiat-o in Romania si face parte din strategia noastra de investitii in proprietati imobiliare in zona. Speram sa fie doar prima din tranzactiile importante pe care ni le propunem”, a declarat Matthew Hunt, cel care a coordonat achizitia din partea HEAREF.

„Expertiza HEAREF de care beneficiem prin acest parteneriat ne va ajuta sa implementam accelerat planurile de dezvoltare ale Expo Market Doraly. Suntem pregatiti sa ne extindem pentru a acomoda si clientii potentiali”, a declarat Gheorghe Iaciu – partener HEAREF in acest joint-venture.

Potrivit acestuia, dezvoltarea viitoare a infrastructurii din zona, ce va include atat reabilitarea vechilor drumuri, cat si constructia altora noi, impreuna cu lucrarile companiei de infrastructura vor imbunatati traficul catre si dinspre Expo Market Doraly.

Proprietatea va fi administrata de Quintet Asset Management SRL, in timp ce managementul activitatii va fi asigurat de Octogon Total Management SRL.

King Sturge a asigurat si va asigura partea de consultanta imobiliara si evaluare pentru HEAREF. Proiectul este finantat de Alpha Bank si Piraeus Bank, din Atena, prin intermediul sucursalelor din Romania.

Operatiunile legale necesare incheierii acestei tranzactii au fost asigurate de Cameron McKenna LLP, pentru HEAREF, Wood Dumitrescu pentru familia Iaciu, si Norton Rose pentru bancile care au acordat imprumutul.

Expo Market Doraly dispune in prezent de 55.000 mp construiti, suprafata ocupata de showroomuri, birouri si depozite aflate pe o suprafata de teren de 225.000 mp. Intentia proprietarilor este a adauga, in viitorul apropiat, 35.000 mp construiti prin constructia de pavilioane comerciale si depozite ambientale, de refrigerare si congelare.

HEAREF este un fond inchis de investitii de tip private-equity. Strategia HEAREF se concentreaza pe achizitia de spatii comerciale cu potential ridicat de business. HSBC Specialist Fund Management Limited este operatorul si managerul de investitii al HEAREF, fiind autorizat si controlat de Autoritatea Serviciilor Financiare.

HSBC Holdings SRL este compania-mama a Grupului HSBC cu sediul in Londra. Grupul deserveste din 9.500 de birouri clienti din 85 de tari si teritorii ale Europei, regiunii Asia-Pacific, America, Orientul Mijlociu si Africa. Cu active de 2.547 miliarde de dolari, in iunie 2008, HSBC este una dintre cele mai mari organizatii bancare si financiare din lume. HSBC este recunoscuta la nivel global ca “banca globala locala”.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri