Interesul clientilor pentru vilele si apartamentele de lux cu valori ce depasesc un milion de euro ramane in continuare destul de mare cu toate ca sezonalitatea are impact asupra tuturor segmentelor din piata imobiliara, sustin analistii imobiliari ai companiei Coldwell Banker Affiliates of Romania.
"Cautand un stil de viata aparte, oamenii de afaceri din Romania se orienteaza catre zonele centrale si ultracentrale ale Bucurestiului, pentru a avea parte de confortul, stilul si comunitatile care s-au creat in zonele de vile din centrul capitalei. Sunt persoane sensibile atat la stilul arhitectonic al casei, cat si la siguranta pe care o ofera o astfel de zona pentru familie si, nu in ultimul rand, pentru masina din proprietate. Cele mai apreciate avantaje ale vilelor din zonele de lux: singur la curte, curtea interioara, garajul subteran sau aflat in curte", sustine Claudiu Hategan, branch manager Coldwell Banker Opera, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia exista trei tipuri de clienti, in functie de genul de proprietate dorit. Pentru proprietati cu o valoare de peste 1,5 milioane euro – in general contructii interbelice, cautate pentru stil si pentru statutul pe care pot sa il confere, cererile sunt in egala masura pentru rezidenta sau pentru sediu de firma. "Remarcam pe piata de vile tendinta de reintregire a proprietatilor si dorinta de achizitionare a intregului imobil de catre un singur proprietar", mai spune Hategan.

Consultantul imobiliar considera ca proprietati cu valoare de aproximativ un milion de euro sunt cerute mai ales de oamenii de afaceri in cautarea unei locuinte pentru familie. Acestia aleg in general o comunitate, o zona cu stil aparte in zone precum Cotroceni, Dorobanti, Casin.

In ceea ce priveste apartamentele din vila, acestea sunt cautate preponderent de catre persoane care se muta de la bloc, pentru a beneficia de confortul si facilitatile unei vile (terasa generoasa, curte interioara, zona linistita, cu verdeata, unicitatea tipului de proprietate) si un imobil intim care sa gazduiasca nu mai mult de 2-3 familii.

Compania de origine americana este detinuta in prezent de Realogy Corporation, unul dintre cei mai mari francizori din domeniul imobiliar la nivel mondial. Prin reteaua sa, Coldwell Banker acopera 46 de tari cu 3.800 de birouri si 120.000 de brokeri. Coldwell Banker Affiliates of Romania ofera servicii de consultanta si brokeraj pe toate segmentele pietei: rezidential, birouri, industrial, retail, terenuri si investitii.

In prezent, compania are noua puncte de lucru: cinci in Bucuresti si patru in afara capitalei: Ploiesti, Campulung Muscel, Brasov si Piatra Neamt.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri