Un om de afaceri turc intentioneaza sa investeasca in amenajarea unui parc industrial pe o suprafata de 50 de hectare in orasul covasnean Baraolt, valoarea investitiei fiind estimata la aproximativ 150 de milioane de euro, anunta NewsIn.
Primarul orasului Baraolt, Nagy Istvan, a declarat ca pentru a vedea cum functioneaza un asemenea parc si cum arata acesta, o delegatie formata din 17 persoane - primar, consilieri locali, reprezentanti ai Prefecturii, Agentiei de Protectie a Mediului, Politiei locale, directorul minei din zona si un ziarist - se va deplasa, in perioada 10 – 12 octombrie la Istanbul pentru a vizita un parc industrial.

Parcul industrial din Baraolt ar urma sa se construiasca pe o suprafata de 50 de hectare, din care 10 hectare se afla in proprietatea orasului, iar restul urmeaza a fi primit inapoi de la stat, dupa finalizarea lucrarilor de la mina Racos.

"Vrem sa le aratam cum functioneaza un parc industrial, cum arata. Este vorba despre un teren cu utilitati unde se ofera spatii si unde firmele pot veni sa desfasoare activitate. Se creeaza locuri de munca si in acest fel si alte investitii pot fi atrase", a declarat primarul.

Potrivit acestuia, investitorul turc nu are dorinta de a detine monopolul, astfel ca, din punctul de vedere al managementului parcului, autoritatea locala din oras va fi majoritara.

Acelasi om de afaceri turc intentioneaza sa construiasca tot in Baraolt, la o distanta de cativa km de oras, mai exact unde se afla cariera de la Racos, o fabrica de ciment, a carei valoare s-ar ridica tot la 150 de milioane de euro. "Despre fabrica inca nu pot spune cum va arata, nu am vazut deocamdata nimic scris, astept sa vina cu solutii concrete, trebuie un studiu de impact, de mediu, un forum sa le arate oamenilor ca nu este periculos si ca are impact pozitiv din punctul de vedere al crearii locurilor de munca”, a mai spus primarul. Mai multi cetateni din Baraolt s-au revoltat la auzul vestii ca in apropiere de orasul lor s-ar putea construi o fabrica de ciment, de teama poluarii, prin urmare autoritatile locale ii vor informa mai intens pe oameni cu privire la aceasta si la faptul ca va fi o fabrica moderna, care nu va afecta mediul.

Daca se va construi, parcul industrial din Baraolt ar urma sa fie primul din judet, dupa ce Ministerul, Lucrarilor Publice si Locuintelor a reziliat contractul privind finantarea pregatirii proiectului de dezvoltare a infrastructurii parcului industrial care se dorea sa fie construit la Ghidfalau, deoarece nu s-a clarificat situatia juridica a suprafetei in cauza.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri