Numarul autorizatiilor de construire pentru cladirile rezidentiale a ajuns in primele noua luni ale anului 2008 la 47.455, in crestere cu 10,6% fata de perioada corespunzatoare a anului precedent, informeaza Institutul National de Statistica (INS).
Potrivit INS, cele mai importante cresteri in primele noua luni ale anului au fost inregistrate in regiunile de dezvoltare: Sud-Muntenia (+1.267 autorizatii), Nord-Est (+960 autorizatii), Bucuresti–Ilfov (+918 autorizatii) si Centru (+733 autorizatii). In regiunea de dezvoltare Vest s-a inregistrat o scadere a numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale cu 534 autorizatii .

In luna septembrie 2008 s-au eliberat 6.165 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in crestere cu 1,8% fata de luna august 2008 si cu 7% fata de luna septembrie 2007.

Datele statistice ale Institutului National de Statistica arata ca in luna septembrie 2008, 63,7% din autorizatiile eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale sunt pentru zona rurala (3.926), mentinandu-se trendul din luna precedenta, iar restul, in numar de 2.239 autorizatii, pentru mediul urban.

Statistica indica faptul ca in septembrie 2008 comparativ cu august 2008 in trei din cele opt regiuni de dezvoltare s-a inregistrat o crestere a numarului de autorizatii eliberate pentru cladiri rezidentiale. Aceasta tendinta s-a manifestat in regiunile de dezvoltare: Centru (+179 autorizatii), Nord-Est (+99 autorizatii) si Sud-Vest Oltenia (+89 autorizatii). In regiunile de dezvoltare Nord-Vest, Vest, Sud-Muntenia, Sud-Est si Bucuresti-Ilfov s-au inregistrat scaderi ale numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale.

In luna septembrie 2008 au fost eliberate cu 402 mai multe autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale decat cele din aceeasi luna a anului precedent. Distributia in profil regional evidentiaza o tendinta de crestere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale in urmatoarele regiuni de dezvoltare: Nord-Est (+368 autorizatii), Sud-Muntenia (+235 autorizatii), Centru (+184 autorizatii) si Bucuresti-Ilfov (+19 autorizatii). In restul regiunilor de dezvoltare a scazut numarul de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale, cele mai semnificative inregistrandu-se in regiunile Nord-Vest (-211 autorizatii) si Vest (-142 autorizatii).

Numarul de autorizatii de constructie pentru cladiri rezidentiale a ajuns anul trecut, potrivit rapoartele statistice ale INS, la 56.618, in crestere cu 10,9% fata de 2006.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri