Majoritatea cumparatorilor sau celor care tatoneaza piata imobiliara se orienteaza acum numai catre oportunitati: nimeni nu mai vrea sa cumpere la “pretul zonei”, ci numai la “pret de criza”, care se traduce printr-un pret aspru negociat, uneori pana aproape de pretul de cost, se arata intr-un comunicat al companiei de consultanta imobiliara EuroMetropola.
“Indiferent ca este vorba despre vanzari rezidentiale, industriale, terenuri sau inchirieri rezidentiale, birouri sau spatii comerciale, sub pretextul ca «e criza», toti clientii negociaza foarte dur si fac oferte de pret chiar si cu 70% mai mici decat cererea initiala”, spun consultantii EuroMetropola.

Pentru ca perioada de asteptare de la listarea unei proprietati pana la vanzarea/inchirierea ei s-a marit considerabil comparativ cu 2007-2008, proprietarii accepta mai suor negocierea, fiind constransi de alte obligatii financiare.

“Nu este de mirare ca numarul apartamentelor scoase la inchiriere a crescut cu 40% de la inceputul anului, iar randurile celor care refuza sa mai vanda se ingroasa tot mai tare”, subliniaza cei de la EuroMetropola.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri