Londra este principala destinatie pentu retaileri, atragand 60% dintre liderii de top ai retailului international, in timp ce Bucurestiul ocupa locul 76, potrivit celul mai noi raport al companiei de consultanta CB Richard Ellis.
Londra este urmata de Paris (cu 49% dintre retaileri) si de New York (cu 47%), insa noutatea o constituie intrarea pe locul patru a Dubai-ului. Transformarea sa rapida in destinatie fierbinte poate fi atribuita unei serii de factori, precum: dezvoltarea exploziva recenta din Dubai, apetitul regiunii pentru brandurile internationale si reteaua de francize care ii ajuta pe retaileri sa se extinda eficient pe aceasta piata.

Bucurestiul ocupa locul 76 in topul destinatiilor la nivel mondial in ceea ce priveste prezenta retailerilor internationali, 14% dintre acestia fiind branduri de lux.

“Acum mai mult decat niciodata, retailerii se preocupa mai putin de «piete» si mai mult de «masa de cumparatori»– adesea orasul si nu tara conteaza mai mult”, a subliniat Peter Gold, Head of EMEA Cross Border Retail in cadrul CB Richard Ellis.

Studiul anual al CBRE, "How Global is the Business of Retail?", a luat in calcul 280 dintre retailerii internationali de top din 67 de tari si a mai analizat expansiunea retailerilor in orasele principale versus secundare de pe anumite piete specifice.

„In vreme ce orasele principale, precum Londra si Parisul, continua sa atraga majoritatea retailerilor internationali, orasele secundare, precum Manchester si respectiv Lyon atrag numai 60% dintre jucatorii prezenti in Capitala. La nivel global, orasele secundare de pe o piata atrag o medie de 58% dintre retailerii care se gasesc in orasul principal”, se arata in studiul CBRE.

CB Richard Ellis a parasit piata locala, pe care activa din anul 2001 in baza unui contract de franciza, in urma cu doi ani, iar in luna februarie 2008, a preluat compania de consultanta imobiliara Eurisko, in schimbul sumei de 35 milioane de dolari, aceasta functionand acum sub numele CBRE|Eurisko.

CB Richard Ellis are sediul central in Los Angeles si este cea mai mare firma de servicii comerciale in real estate din lume, raportat la incasarile din 2007. Compania are peste 29.000 de angajati si ofera servicii proprietarilor, investitorilor si chiriasilor prin cele peste 300 de birouri din 50 de tari.

Top 15 orase din punct de vedere al prezentei retailerilor internationali

Pozitie Oras % din retailerii prezenti in oras
1 Londra 59.26%
2 Paris 49.79%
3 New York 46.91%
4 Dubai 45.68%
5 Madrid 44.03%
6 Moscova 42.39%
7 Berlin 40.33%
8 Munchen 39.92%
9 Barcelona 39.09%
10 Tokyo 38.68%
11 Singapore 38.27%
12 Hamburg 38.27%
13 Hong Kong 37.86%
14 Milano 37.45%
15 Beijing 36.21

Sursa: Raportul "How Global is the Business of Retail?"



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri