Numarul de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale la Iasi a crescut cu 15,4% in aprilie 2009 fata de luna precedenta, dar a scazut cu 11,8 fata de luna aprilie 2008, conform informatiilor date publicitatii de Directia Judeteana de Statistica.
"In luna aprilie 2009 s-au eliberat 172 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale. In perioada 1 ianuarie - 30 aprilie 2009, au fost eliberate 554 de astfel de autorizatii, in scadere cu 13,4% fata de perioada corespunzatoare a anului precedent", a declarat directorul DJS, Gheorghe Chirila, scrie NewsIn.

Potrivit acestuia, in luna aprilie 2009, cele mai multe autorizatii pentru cladiri rezidentiale au fost eliberate in mediul rural (118), in crestere cu 22,9% fata de luna martie 2009 si in scadere cu 11,9% fata de luna aprilie 2008.

Datele DJS arata ca, de la inceputul anului, numarul de autorizatii pentru cladirii rezidentiale a crescut constant, dupa ce in luna ianuarie 2009 a inregistrat o scadere de 52% fata de luna decembrie 2008, fiind cea mai puternica scadere din ultimele 12 luni. Ulterior, in lunile februarie, martie si aprilie, numarul autorizatiilor de construire pentru cladiri rezidentiale a crescut cu 33%, 49% si, respectiv, 72%, fata de prima luna a anului 2009.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri