Euro Mediterranee Consulting (EMCT), dezvoltatorul centrului comercial Sun Plaza si Redevco Group, parte a Cofra Holding, au renuntat la parteneriatul creat in anul 2007, sub numele de Romanian Retail Development (RRD), operatiunile fostei companii urmand sa fie preluate in intregime de catre EMCT.
„Vrem sa investim in continuare in Romania, chiar si in acest an, in care lucrurile in piata imobiliara se misca destul de greu. Aici am avut o viziune diferita fata de cei de la Redevco. In plus, nimeni nu vrea un parteneriat care implica doar costuri”, a declarat, pentru Wall-Street, Michael Richard (foto), General Manager si Senior Partner al EMCT.

In urma rupturii parteneriatului, EMCT va prelua o echipa de 25-30 de oameni, care se vor implica in dezvoltarea mall-ului Sun Plaza, ce va fi livrat in luna octombrie.

Principalele ancore ale Sun Plaza sunt hypermaketul Cora, cu o suprafata inchiriata de circa 12.000 mp, retailerul de bricolaj bauMax, care va deschide primul magazin din Bucuresti (12.300 mp), Mobexpert (10.200 mp) si Flanco.

Parteneriatul cu Redevco a fost incheiat in anul 2007 si viza investitii de circa 500 milioane de euro, pentru o perioada de cinci ani. „Cei de la Redevco ne-au propus o colaborare in urma cu doi ani, insa nu au asigurat fluxul de investitii promis. Din acest motiv, credem ca, singuri, putem actiona mai repede”, a adaugat Michael Ricard.

Redevco a decis sa nu inceapa niciun proiect in Romania in acest an, insa va continua dezvoltarea centrului comercial anuntat in Tulcea. "Proiectul din Tulcea este amplasat pe Drumul European E87 (strada
Babadag), la marginea orasului. In preent, urmeaza sa revizuima proiectul si sa evaluam oportunitatile
de colaborare cu potentiali chiriasi", ne-au explicat reprezentantii Redevco.

Compania a prezentat proiectul la sfarsitul lunii noiembrie 2008, in cadrul targului imobiliar MAPIC de la Cannes.

Dezvoltatorul EMCT este prezent pe piata locala din anul 1998, printre proiectele sale numarandu-se dezvoltari pentru Carrefour, Bricostore, Cora, Baumax, Mobexpert si Media Galaxy. Sun Plaza va avea o suprafata totala de 210.000 mp, dintre care circa 80.000 mp suprafata inchiriabila a centrului comercial .


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri