Compania Anchor Grup, dezvoltatorul centrelor comerciale Bucuresti Mall si Plaza Romania, a oprit lucrarile de constructie la cladirea de birouri Anchor Plaza Metropol, livrarea proiectului fiind amanata cu mai mult de un an.
Amplasat pe Bulevardul Timisoara, in imediata apropiere a Plaza Romania, proiectul de birouri urma sa aiba o suprafata inchiriabila de 36.600 mp, distribuiti pe 12 etaje, ultimul termen de livrare anuntat fiind a doua jumatate din 2009.

In prezent, niciun muncitor nu mai lucreaza pe santierul de constructii, iar investitia estimata la 50 milioane de euro a fost blocata pana cand cladirea isi va gasi primii chiriasi. Reprezentantii Serrom Construction International, compania care se ocupa cu lucrarile de constructie pentru Anchor Plaza Mentropol, au confirmat faptul ca au oprit lucrarile de pe santier, fara a face publice alte detalii.

„Cladirea va fi livrata in functie de cat de repede va fi inchiriata. Momentan, pentru a relua lucrarile de constructie au nevoie de finantare, iar bancile cer ca aproximativ 50% din cladire sa fie pre-inchiriata. Estimam ca in aproximativ un an, cel mult un an si jumatate, va fi livrata”, a declarat, pentru Wall-Street, Maria Florea, consultant in cadrul departamentului de birouri al Colliers International, agentul de inchiriere pentru Anchor Plaza Metropol.

In vara anului trecut, Colliers a incheiat un contract de inchiriere pentru doua etaje din Anchor Plaza Metropol, o suprafata de aproximativ 6.500 mp, cu unul din primii trei jucatori din piata locala de retail. In prezent, contractul este in stand-by, dat fiind ca proiectul a fost inghetat.

Reprezentantii Anchor Grup au refuzat sa comenteze in legatura cu amanarea proiectului, spunand doar ca „orice proiect are anumite faze de executie, iar pentru Anchor Plaza Metropol nu exista informatii noi”.

Tot in apropierea centrului comercial Plaza Romania se afla si prima cladire de birouri a grupului, Anchor Plaza. Pentru acest proiect, livrat in 2006, Anchor Office Development and Management, companie ce face parte din Anchor Grup, a primit in toamna anului trecut un imprumut de 57,6 milioane de euro de la Eurohypo AG din Germania, destinat refinantarii cladirii. Anchor Plaza are aproximativ 26.000 mp suprafata inchiriabila, printre chiriasi numarandu-se Credit Europe Bank, Carrefour, Adobe Systems, Romtelecom, RTC Holding si Kanal D.

Portofoliul Anchor Grup mai include, pe langa cele doua cladiri de birouri, centrele comerciale Plaza Romania, Bucuresti Mall, Shopping MallDova (in Chisinau) si ansamblul rezidential InCity Residences, situat in apropiere de Piata Alba Iulia.

Potrivit ultimelor date publicate pe pagina web a Ministerului de Finante, Anchor Grup avea la sfarsitul anului 2007 datorii de circa 13 milioane de euro (431.304.951 lei).

Precizarea Colliers la articolul "Plaza Romania ramane fara vecin. Anchor Grup ingheata proiectul de birouri"


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri