Fratii Negoita, proprietarii Rin Grand Hotel, situat in zona Vitan –Barzesti din Capitala, au decis sa transforme inca doua etaje ale hotelului in spatii de birouri. Explicatia lor: birourile aduc venituri mai mici, dar constante, pe cand un hotel aduce sume mai mari de bani, dar la intervale diferite de timp.
Dupa ce la finalul anului trecut, fratii Negoita au transformat etajele neamenajate 14 si 15 ale hotelului in spatii de birouri, acum au decis reconfigurarea a 250 de camere, respectiv doua etaje, tot in spatii de birouri, chiria estimata fiind de 7-10 euro/mp/luna.

„Birourile si hotelurile sunt doua business-uri diferite: primul aduce venituri mai mici, dar constante, al doilea, aduce sume mai mari de bani, insa reprezinta un venit nesigur, cu mari fluctuatii. Oricum, eu cred ca birourile au reprezentant o afacere care a mers si va continua sa mearga”, a declarat, pentru Wall-Street, Ionut Negoita (foto).

Negoita a precizat ca va lucra cu mai multe companii de consultanta imobiliara, pentru ca in prezent, nu se mai pune problema de exclusivitate. Pentru etajele 14 si 15, chiria a scazut de 18-20 euro/mp/luna, cat era la sfarsitul anului trecut, la 12-14 euro/mp/luna.

„Peste tot in piata chiriile au scazut, era firesc sa scada si la noi, insa acest lucru nu ne-a impiedicat sa reamenajam si cele 250 de camere in spatii de birouri. Am luat in calcul acest scenariu inca de cand am proiectat cladirea, dar la acea vreme aveam nevoie de cat mai multe camere, asa ca am renuntat la spatiile de birouri”, a mai precizat Negoita.

Rin Grand Hotel, amplasat in apropierea targului Autovit a fost construit in 2007, fiind cotat la 4 stele si avand aproape 1.500 de camere. Fratii Negoita au investit, prin intermediul companiei Domus Stil, membra a Confort Grup, aproximativ 60 milioane euro in dezvoltarea hotelului.

Compania mai detine in portofoliu proiectele: Confort Park (situat in soseaua Vitan-Barzesti), Confort Residence, Confort City (ce include 12 blocuri, in urma unei investitii de 80 milioane euro), Hotel Confort Traian, Hotel Confort Otopeni si Water Park.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri