Inspectoratul Teritorial in Constructii Bucuresti - Ilfov (ITC) a cerut proprietarului cladirii Millennium Business Center, compania DEGI, divizia de investitii a grupului german Allianz, sa inlocuiasca panourile existente cu unele care sa respecte caracteristicile prevazute in Agrementul Tehnic.
"ITC Bucuresti - Ilfov a cerut proprietarului cladirii indepartarea panourilor existente si refacerea lucrarilor de placare cu panouri avand caracteristici corespunzatoare si care sa fie acceptate de proiectantul cladirii", se arata in comunicatul ITC Bucuresti - Ilfov, citat de NewsIn.

Rapoartele de incercare la foc a panourilor compozite de aluminiu Exalco Bond utilizate la placarea fatadei cladirii Millennium Business Center si raportul emis de Centrul National de Securitate la Incendiu si Protectie Civila arata ca acestea nu au caracteristicile prevazute in Agrementul Tehnic, emis pentru panourile compozite din aluminiu Exaclo Bond existent in Cartea Constructiei.

De asemnea, antreprenorul general al lucrarilor, precum si executantul lucrarilor de placare nu au putut face dovada detinerii documentelor legale necesare punerii in opera a panourilorm respectiv declaratie de conformitate, certifcate de calitate, etc.

Rezultatele preliminare ale anchetei indicau ca posibila cauza a incendiului de la Millennium Business Center un scurtcircuit la unul dintre panourile publicitare montate pe exteriorul cladirii. Reprezentantii Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC) au declarat dupa stingerea incendiului ca focul nu a afectat structura de rezistenta a cladirii, ci doar invelitoarea cladirii.

Inspectorul general de stat in cadrul ISC, Adrian Balaban, a declarat, pentru NewsIn, ca intreaga strategie impotriva incendiilor a cladirii a pornit de la ipoteza ca focul va porni din interior si nu din exteriorul cladirii.

Cladirea de birouri Millennium Business Center a fost evaluata de fondul de investitii DEGI, care o detine, la circa 55 de milioane de euro. Cladirea este asigurata de American International Group (AIG) Germania.

Incendiul de la cladirea Millennium Business Center, situata langa Biserica Armeneasca din Capitala, a izbucnit cu putin inainte de miezul noptii de 26 iunie si a cuprins mai multe etaje ale cladirii, fiind stins de pompieri dupa aproape trei ore de lupta cu flacarile.

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) au declarat ca pompierii ar fi stins mai repede incendiul de la Millenium Business Center daca administratorul cladirii ar fi permis, in aprilie, simularea unei situatii de urgenta, care i-ar fi ajutat pe pompieri sa gasesca mai repede hidrantii.

Millennium Business Center, situata langa Biserica Armeneasca, la intersectia strazii Armand Calinescu cu bulevardul Carol, este cotata drept cea mai inalta constructie pe structura de otel din Romania, avand peste 72 de metri inaltime.

Cladirea a fost data in folosinta in toamna anului 2006. Constructia cladirii s-a aflat in mijlocul unui scandal de presa, dupa ce reprezentantii Bisericii Armeneasca au protestat in mod repetat, aratand ca integritatea lacasului de cult era amenintata de anvergura proiectului.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri